Διεθνή

Τουρκία: Συνετρίβη ρωσικό πυροσβεστικό αεροπλάνο – 8 νεκροί

Τουρκία: Συνετρίβη ρωσικό πυροσβεστικό αεροπλάνο – 8 νεκροί
Τουρκία: Πρόκειται για ρωσικό αεροσκάφος τύπου Beriev.

Συνετρίβη πυροσβεστικό αεροσκάφος στην Τουρκία το μεσημέρι του Σαββάτου 14 Αυγούστου, ενώ την ίδια ώρα η Τουρκία δοκιμάζεται και από φονικές πλημμύρες.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για ρωσικό αεροσκάφος τύπου Beriev, το οποίο είχε νοικιάσει η χώρα από τη Ρωσία, εξαιτίας των μεγάλων πυρκαγιών που μαίνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα. Στην περιοχή, έχουν σπεύσει ομάδες έρευνας και διάσωσης για να εντοπίσουν επιζώντες. Η επαφή χάθηκε με το αεροπλάνο, το οποίο «είχε ενοικιαστεί από τη Ρωσία για να βοηθήσει στην προσπάθεια της Τουρκίας να σβήσει τη δασική πυρκαγιά στο Kahramanmaras», ανέφερε στο πρακτορείο Anadolu Τούρκος αξιωματούχος.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε:

«Το αεροπλάνο Be-200 συνετρίβη κατά την προσγείωση κοντά στα Άδανα. Μια ομάδα στάλθηκε στο σημείο του ατυχήματος, για να διερευνήσει το ατύχημα». Στο αεροσκάφος επέβαιναν οκτώ άτομα, πέντε Ρώσοι και τρεις Τούρκοι. Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Russia Today, και οι οκτώ επιβαίνοντες βρέθηκαν νεκροί.

Τουρκία: Ανυπολόγιστη καταστροφή και από πλυμμήρες

Μεγάλες πλημμύρες στην Τουρκία με 40 ανθρώπους να έχουν χάσει την ζωή τους. Οι οικογένειες των αγνοουμένων μετά τις χειρότερες πλημμύρες που έπληξαν την χώρα τους εδώ και χρόνια παρακολουθούν σήμερα εναγωνίως τους διασώστες να διεξάγουν έρευνες στα κτίρια, υπό τον φόβο ότι ο απολογισμός των νεκρών από την κακοκαιρία θα αυξηθεί περαιτέρω. Είναι η δεύτερη φυσική καταστροφή που έπληξε τη χώρα αυτόν τον μήνα.

Σε βίντεο, που κατέγραψε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters με τη βοήθεια ντρόουν, αποκαλύπτεται το μέγεθος της καταστροφής στην πληγείσα πόλη Μποζκούρτ, όπου οι ομάδες διάσωσης επιχειρούν στα κτίρια που κατέρρευσαν.

Τριάντα τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις πλημμύρες στην επαρχία Κασταμονή, στην οποία βρίσκεται το Μποζκούρτ και άλλοι έξι άνθρωποι στη Σινώπη, έγινε γνωστό από την Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών της Τουρκίας (AFAD). Σε ένα από τα κτίρια που κατέρρευσαν κατά μήκος της όχθης ενός ποταμού που υπερχείλισε, πιστεύεται που βρίσκονται θαμμένοι 10 άνθρωποι. Οι ορμητικοί χείμαρροι παρέσυραν τα θεμέλια και άλλων πολυκατοικιών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments