Διεθνή

Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν κάνουν βόλτες με συγκρουόμενα

Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν κάνουν βόλτες με συγκρουόμενα
Αφγανιστάν: Τα βίντεο ήδη κάνουν το γύρο του διαδικτύου.

Απίθανες στιγμές εκτυλίσσονται στο Αφγανιστάν, την ώρα που οι κάτοικοι της χώρας προσπαθούν να διαφύγουν μετά την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων στην περιοχή και την κατάρρευση του προηγούμενου καθεστώτος.

Χθες, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, υπεραμύνθηκε της απόφασης αποχώρησης των αμερικανικών στρατευμάτων.

Αφγανιστάν: Βόλτες με… συγκρουόμενα

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν ορισμένα βίντεο που δείχνουν μαχητές του πολιτικο-θρησκευτικού κινήματος να… διασκεδάζουν σε λούνα παρκ και γυμναστήρια, γιορτάζοντας τη «νίκη» τους. Τα βίντεο δείχνουν μια ομάδα Ταλιμπάν να διασκεδάζουν σε λούνα παρκ στην πόλη, παίζοντας με τα συγκρουόμενα και ανεβαίνοντας ακόμα και στα αλογάκια του καρουζέλ.

Στα παράξενα βίντεο, Ταλιμπάν διαφόρων ηλικιών εμφανίζονται να γελούν και να οδηγούν τα αυτοκινητάκια στην πίστα με τα συγκρουόμενα, κάποιοι κρατώντας μάλιστα και το όπλο τους. Ακόμα πιο αλλόκοτες είναι οι σκηνές που τους δείχνουν πάνω στο «καρουζέλ» του λούνα πάρκ, καβάλα στα αλογάκια που είναι φτιαγμένα για μικρά παιδιά.

Ακόμα ένα βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο φέρεται να τραβήχτηκε στο γυμναστήριο του προεδρικού μεγάρου της Καμπούλ, μετά την κατάληψή του από Ταλιμπάν. Στο κλιπ νεαροί μαχητές εμφανίζονται να δοκιμάζουν τα όργανα και τα βάρη, γελώντας και τραβώντας φωτογραφίες.

Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν ανακοίνωσαν γενική αμνηστία για τους κρατικούς λειτουργούς

Οι Ταλιμπάν ανακοίνωσαν σήμερα γενική αμνηστία για όλους τους κρατικούς λειτουργούς και τους κάλεσαν να επιστρέψουν στις εργασίες τους στο Αφγανιστάν, δύο ημέρες αφότου κατέλαβαν την εξουσία στο Αφγανιστάν χάρη σε μια επίθεση αστραπή.

«Κηρύχθηκε γενική αμνηστία για όλους, συνεπώς οφείλετε να επιστρέψετε με πλήρη εμπιστοσύνη στις καθημερινές συνήθειές σας», αναφέρουν οι Ταλιμπάν σε ανακοίνωση που εξέδωσαν. Αφγανιστάν

Ποιος πιθανολογείται ότι θα αναλάβει νέος πρόεδρος

Ο μουλάς Αμπντούλ Γκάνι Μπαραντάρ είναι συνιδρυτής των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν και εκπρόσωπος του μουλά Μοχάμεντ Ομάρ.

Τον Φεβρουάριο του 2010 συνελήφθη στο Πακιστάν από την CIA ενώ αφέθηκε ελεύθερος τον Οκτώβριο του 2018 έπειτα από αίτημα των Ηνωμένων Πολιτειών. Πιθανολογείται πως πρόκειται να γίνει ο νέος πρόεδρος της χώρας, όντας αναγνωρίσιμο πρόσωπο των Ταλιμπάν, παρά το γεγονός ότι αρχηγός των ισλαμιστών εξτρεμιστών είναι ο Χαϊμπατουλάχ Ακουντζάντα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments