Ελλάδα

Βίλια: Βίντεο ντοκουμέντο – Έτσι ξεκίνησε η φωτιά

Βίλια: Βίντεο ντοκουμέντο – Έτσι ξεκίνησε η φωτιά
Βίλια: Bίντεο που ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο αντιπρόεδρος του οικισμού Αγίου Νεκταρίου, δείχνει πως ξεκίνησε η φωτιά.

O αντιπρόεδρος του οικισμού του Αγίου Νεκταρίου που βρίσκεται κοντά στα Βίλια σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης μιλά για το πώς ξεκίνησε η φωτιά στην περιοχή.

Βίλια: Τι αναφέρει για το ξεκίνημα της πυρκαγιάς

«Σαν αντιπρόεδρος του οικισμού Αγ. Νεκταρίου πρέπει να πω κάποια πράγματα. Προβλήματα και ανησυχίες που έχουν αναφερθεί σχεδόν 3 χρόνια πριν, από όταν και βρίσκομαι σε αυτή τη θέση. Τα έλεγα και τα λέγαμε χρόνια σαν ΔΣ και να που δυστυχώς βγήκαμε αληθινοί… Δείτε στο πρώτο βίντεο από τι φωτιά ξεκίνησε αυτή η καταστροφή. Είναι δυνατόν; Η ώρα του βίντεο είναι 12:33. Εγώ είδα ελάχιστο καπνό κατεβαίνοντας από τον οικισμό μας προς τα Βίλια, στο δρόμο της Μπέλιζας. Αρχικά ήταν τόσο λίγος ο καπνός που νόμιζες πως κάποιος ψήνει. Λόγω του ότι όμως γνωρίζω καλά την περιοχή, όταν είδα το σημείο, κατάλαβα πως εκεί δεν υπάρχει σπίτι. Κατευθύνθηκα αμέσως προς τα εκεί όπου είδα μερικούς ανθρώπους να παλεύουν με κλαδιά και πυροσβεστήρες αυτοκινήτου. Αρχικά λόγω του ότι η φωτιά ήταν πολύ μικρή και πάνω στο δρόμο, πίστεψα πως θα την σβήσουμε. Όμως με τον βοριά που ήρθε μέσα σε λιγότερο από 1 λεπτό η φλόγα ανέβηκε στα 10 μέτρα», τονίζει αρχικά.

Βίλια: Πήρε γρήγορα διαστάσεις η φωτιά

«Το τρίτο βίντεο με την φωτιά αρκετά φουντωμένη και που έρχονται τα πρώτα πυροσβεστικά είναι στις 12:36. Σε μόλις 3 λεπτά έχει πάρει τέτοια έκταση», ανέφερε χαρακτηριστικά για το πόσο γρήγορα εξαπλώθηκε η πυρκαγιά. «Πρέπει να αλλάξει άμεσα ο νόμος για το δάσος, η λογική του δασαρχείου που απαγορεύει να κοπεί το παραμικρό και επιτέλους να γίνει κάτι που πραγματικά να προστατεύει το δάσος», είπε ακόμη.

Όσον αφορά το πύρινο μέτωπο, σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά στα Βίλια, όμως όπως αναφέρει η Πυροσβεστική η εικόνα είναι βελτιωμένη. Παράλληλα, στη Λαυρεωτική, η φωτιά είναι οριοθετημένη και χωρίς φλόγα, αλλά με αναζωπυρώσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments