Ελλάδα

Κρήτη: Κατέληξε το 10χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από τα κύματα

Κρήτη: Κατέληξε το 10χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από τα κύματα
Κρήτη: Δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Ανείπωτη θλίψη στην Κρήτη, καθώς την τελευταία του πνοή άφησε στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ στο Ηράκλειο της Κρήτης το 10χρονο παιδί που βρέθηκε το περασμένο Σάββατο να παλεύει με τα κύματα στην παραλία των Γουρνών. Πάλεψε για περίπου μια εβδομάδα ωστόσο η μάχη αποδείχθηκε άνιση. Υπενθυμίζεται ότι το αγόρι έμεινε πολλή ώρα σε υποξία γεγονός που αποδείχθηκε μοιραίο, καθώς παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν μπόρεσε να κρατηθεί στην ζωή.

Κρήτη: Το χρονικό του περιστατικού

Σύμφωνα με όσα είχε δηλώσει στο cretapost, ο διοικητής του Βενιζέλειου Γιώργος Τερζάκης, στο μικρό παιδί έγινε μια αξονική η οποία ήταν καλή ενώ σε δύο με τρεις ημέρες, η εξέταση αυτή θα πρέπει να επαναληφθεί.

Ο 10χρονος εντούτοις μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ Παιδων του ΠΑΓΝΗ για περαιτέρω ιατρική παρακολούθηση. Να υπενθυμίσουμε ότι όλα συνέβησαν λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι όταν μία οικογένεια που κάνει διακοπές στο νησί πήγε να κολυμπήσει παρά τους δυνατούς ανέμους και τα κύματα. Δυστυχώς, το 10χρονο παιδί παρασύρθηκε από τα κύματα με τον πατέρα του να το αντιλαμβάνεται και να πέφτει στη θάλασσα για να το σώσει.

Κρήτη

Με τη βοήθεια και άλλων λουόμενων το παιδί βγήκε από τη θάλασσα χωρίς τις αισθήσεις του. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ τελικά κατάφεραν να επαναφέρουν τον σφυγμό του παιδιού. Αμέσως το μετέφεραν στο Βενιζέλειο νοσοκομείο για τις περαιτέρω εξετάσεις ενώ ακολούθησε η μεταφορά του στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ. Αξίζει να σημειωθεί ότι και ο πατέρας του παιδιού μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο, καθώς στην προσπάθειά του να σώσει το παιδί χτύπησε σε βράχια με αποτέλεσμα να έχει εκδορές στο σώμα του.

Κρήτη: Κέρδισε τη μάχη με τον κορωνοϊό η 20χρονη

Με μια κούτα γλυκά η μητέρα της νεαρής κοπέλας από το Λασίθι ευχαρίστησε γιατρούς και νοσηλευτές του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου για τα ευχάριστα νέα που ήλθαν από τη ΜΕΘ covid του ΠΑΓΝΗ και που πληροφορούσαν την οικογένεια πως η νεαρή κέρδισε την πρώτη μεγάλη μάχη της ζωής της. Η 20χρονη είχε νοσηλευτεί στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου πριν μερικές μέρες, ούσα θετική στον κορωνοϊό. Κρήτη

Η κατάσταση της γρήγορα επιδεινώθηκε και χρειάστηκε να μεταφερθεί στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ με τους γιατρούς να δίνουν μάχη για να την κρατήσουν στη ζωή. Μάλιστα για να διασωληνωθεί χρειάστηκε να μεταβεί στο νοσοκομείο του Ηρακλείου ο πατέρας της κοπέλας και να την πείσει για την αναγκαιότητα της διασωλήνωσης κάτι που και εν τέλει έγινε.

Και ήρθαν τα καλά νέα από τη ΜΕΘ του Ηρακλείου, με τους γονείς της νεαρής να μαθαίνουν πως η κατάσταση της βελτιώθηκε και ήλθε η αποσωλήνωση και η έξοδος από τη ΜΕΘ. Η κοπέλα μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται πλέον στην κλινική covid του νοσοκομείου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments