Ελλάδα

Φωτιά στην Κερατέα: Βρέθηκαν υπολείμματα φωτοβολίδας

Φωτιά στην Κερατέα: Βρέθηκαν υπολείμματα φωτοβολίδας
Φωτιά στην Κερατέα: Νωρίτερα, ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς είχε καταγγείλει εμπρησμό.

Διαπιστωμένα εμπρησμός είναι η φωτιά στην Κερατέα, καθώς όπως αναφέρουν πληροφορίες από πηγές του Πυροσβεστικού Σώματος, έχουν ήδη βρεθεί υπολείμματα φωτοβολίδας στο σημείο από το οποίο ξεκίνησε η πυρκαγιά και βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες της Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) σε συνεργασία με την Κρατική Ασφάλεια της ΕΛ.ΑΣ για τον εντοπισμό των δραστών.

Φωτιά στην Κερατέα: Σβήστηκε γρήγορα από την πυροσβεστική

Ειδικότερα, γύρω στις 02:00 τα ξημερώματα, έγινε άμεσα κινητοποίηση από την Πυροσβεστική, μετά την εκδήλωση πυρκαγιάς σε δασική έκταση δίπλα στα σπίτια στο Δασκαλειό Κερατέας και συγκεκριμένα στο δεύτερο λιμανάκι, όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά. Επιτόπου έσπευσαν 27 πυροσβέστες με 12 πυροσβέστες οι οποίοι έσβησαν γρήγορα την φωτιά, η οποία όμως έκαψε περίπου 60-70 στρέμματα με πουρνάρια και άλλη χαμηλή βλάστηση. Το ευτύχημα ήταν ότι δεν είχε δυνατούς ανέμους και το αεράκι που φυσούσε κατηύθυνε την φωτιά μακριά από τα σπίτια.

Όπως κατήγγειλαν κάτοικοι είδαν δύο φωτοβολίδες που έπεσαν από τον ουρανό και μετά ξέσπασε η πυρκαγιά, ενώ υπάρχουν μαρτυρίες και για ένα αυτοκίνητο που απομακρύνθηκε από την περιοχή.

Φωτιά στην Κερατέα: Η καταγγελία αυτόπτη μάρτυρα

Με τα ίδια του τα μάτια είδε ένας νεαρός άνδρας το ξέσπασμα της φωτιάς στο Δασκαλειό ο οποίος μίλησε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 για το περιστατικό. Ο αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος κάλεσε την Πυροσβεστική, είπε -μεταξύ άλλων- ότι δύο άνδρες έριξαν φωτοβολίδα προς το βουνό, ενώ μίλησε ξεκάθαρα για εμπρησμό αφού η πλαγιά… λαμπάδιασε μέσα σε δευτερόλεπτα. «Πιστεύω ότι στο σημείο είχε πέσει καυστικό υγρό», είπε χαρακτηριστικά.

«Ήμουν στο μπαλκόνι και ξαφνικά μια φωτοβολίδα πέρασε πάνω από το σπίτι και κατέληξε μέσα στη θάλασσα. Αρχικά δεν έδωσα σημασία γιατί στην περιοχή γίνονται πάρτι, ωστόσο αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι ένα αυτοκίνητο κατέβηκε την κατηφόρα με μεγάλη ταχύτητα», τόνισε αρχικά ο αυτόπτης μάρτυρας.

Λόγω της επικινδυνότητας της κατάστασης, σύμφωνα με την ΕΡΤ, δόθηκε προειδοποίηση για προληπτική εκκένωση μέσω του μηνύματος από το 112. Δεν χρειάστηκε πάντως ο κόσμος να απομακρυνθεί, αφού ευτυχώς η φωτιά αντιμετωπίστηκε πριν επεκταθεί. Έχει οριοθετηθεί και ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στο σημείο έως ότου να σβήσει τελείως η φωτιά και να μην υπάρξουν αναζωπυρώσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments