Ελλάδα

Κρούσματα σήμερα 22/08: Προς μία πανδημία των ανεμβολίαστων

Κρούσματα σήμερα 22/08: Προς μία πανδημία των ανεμβολίαστων
Κρούσματα σήμερα 22/08: Με το τέλος των διακοπών να πλησιάζει και την μετάλλαξη δέλτα να κυριαρχεί, οι αρχές προσπαθούν να πείσουν τους πολίτες να εμβολιαστούν.

Τα κρούσματα για σήμερα Κυριακή 22/08 αναμένεται να ανακοινώσει σε λίγες ώρες ο ΕΟΔΥ. Υπενθυμίζουμε πως χθες Σάββατο, τα κρούσματα ανήλθαν σε συνολικά 3.191. Από αυτά, 798 βρέθηκαν στην Αττική και 281 στην Θεσσαλονίκη.

Τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας αναμένεται να ανακοινώσει εντός της εβδομάδας η κυβέρνηση. Η τελευταία, διαβεβαιώνει πως δεν θα υπάρξει άλλο lockdown, σημειώνοντας μάλιστα πως τα μέτρα θα αφορούν κυρίως τους ανεμβολίαστους. Τα σχόλια των ειδικών.

Κρούσματα σήμερα 22/08: Κορωνοϊός νέα μέτρα: Τι αναμένεται από την κυβέρνηση

Εξελίξεις στην αρχή της εβδομάδας προανήγγειλε ο Γιάννης Οικονόμου με πρόσφατες δηλώσεις του. Ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι θα ανακοινωθούν νέα μέτρα, κατά πάσα πιθανότητα την Τρίτη, προκειμένου να προλάβουμε την εξάπλωση της πανδημίας.

Κρούσματα σήμερα 22/08

Τα νέα μέτρα αναμένεται να επηρεάσουν σε μεγαλύτερο βαθμό όσους δεν έχουν εμβολιαστεί. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και όλα τα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχει στο τραπέζι η πρόταση για καθολικό Lockdown.

Κλειστοί χώροι μόνο για εμβολιασμένους – Τέλος τα δωρεάν Test

Ένα από τα μέτρα που αναμένεται να ανακοινωθούν θα αφορά τους κλειστούς χώρους σε εστίαση και κέντρα ψυχαγωγίας. Σε αυτούς θα έχουν πρόσβαση μόνο οι εμβολιασμένοι ή όσοι έχουν αναρρώσει από τον κορωνοϊό. Ένα δεύτερο μέτρο που συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να εφαρμοστεί είναι αυτό της χρήσης μάσκας σε όλους του χώρους. Κρούσματα σήμερα 22/08

Παράλληλα, σύμφωνα με τον Alpha, θα σταματήσει η δωρεάν διάθεση των self test στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να πληρώνουν για μοριακό ή Rapid Test δυο φορές μέσα στην εβδομάδα. Επίσης τα μέτρα για τα ταξίδια θα παραμείνουν ίδια και το χειμώνα.

Στον ίδιο δρόμο σχολεία και πανεπιστήμια

Σε ότι έχει να κάνει με την εκπαίδευση, θα ισχύουν τα ίδια με τις επιχειρήσεις και τον δημόσιο τομέα. Οι δάσκαλοι, οι καθηγητές και τα μέλη του διδακτικού προσωπικού που δεν έχουν εμβολιαστεί ή αναρρώσει από τον κορωνοϊό θα πρέπει να κάνουν δυο τεστ (Μοριακό ή Rapid) την εβδομάδα με δική τους οικονομική επιβάρυνση.

Αντίθετα οι μαθητές θα πρέπει να προσκομίζουν αποτέλεσμα του Self Test το οποίο θα παίρνουν δωρεάν. Αξίζει να σημειωθεί ότι όσοι μαθητές είναι από 12 ετών και άνω θα μπορούν να εμβολιαστούν.

Πέτσας: Τα μέτρα θα αφορούν κυρίως τους ανεμβολίαστους

Η νέα δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της πανδημίας που θα ανακοινωθεί εντός της εβδομάδας θα αφορά κυρίως σε όσους δεν εμβολιάζονται, ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κος Στέλιος Πέτσας.

Πέτσας: Αναλυτικά οι δηλώσεις του για τα μέτρα της κυβέρνησης

«Μπορούμε να χάνουμε θέσεις εργασίας επειδή κάποιοι δεν εμβολιάζονται; Γι’ αυτό τα μέτρα κύρια θα αφορούν τους ανεμβολίαστους και την προστασία μας από εκείνους που δεν κάνουν το εμβόλιο… Η κόρη μου είναι 17 χρονών και έχει κάνει το εμβόλιο» είπε ο κύριος Πέτσας.

«Αυτό που έχει σημασία είναι ότι οι άνθρωποι που έχουν εμβολιαστεί, δεν έχουν ιδιαίτερο λόγο για περιορισμούς… Άρα στους κλειστούς χώρους πρέπει να επιτρέψουμε την κινητικότητα στους εμβολιασμένους. Για τους άλλους που φοβούνται να κάνουν το εμβόλιο, τότε ας φοβούνται περισσότερο για τους γύρω τους» δήλωσε δε.

«Εκτός από την πολιτική ευθύνη, υπάρχει και η ατομική. Ποια είναι η πολιτική ευθύνη όταν κάποιος αρνείται να εμβολιαστεί;» διερωτήθηκε ο υπουργός. «Υπάρχει το συλλογικό» πρόσθεσε.

Κρούσματα σήμερα 22/08: Βασιλακόπουλος: «Έχουμε πλέον την πανδημία των ανεμβολίαστων»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος βρέθηκε στον ΣΚΑΪ όπου και μίλησε για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού, δεδομένης της επικράτησης της μετάλλαξης Δέλτα. Τι ανέφερε για όλους εκείνους που εξακολουθούν να αρνούνται – αντιστέκονται στην προοπτική να εμβολιαστούν. Κρούσματα σήμερα 22/08

Κρούσματα σήμερα 22/08: Βασιλακόπουλος: Αναλυτικά οι δηλώσεις του καθηγητή

Ο κος Βασιλακόπουλος συνόψισε πως πλέον συμβαίνει αυτό που έχει ήδη περιγραφεί. Το στέλεχος Δέλτα, το οποίο είναι πολύ πιο μεταδοτικό, επικράτησε και τώρα έχουμε μια πανδημία ανεμβολίαστων. «Αυτοί που σέρνουν τον χορό, με αδιανόητα μεγάλο ποσοστό, είναι οι άνθρωποι που επέλεξαν για τους δικούς τους λόγους- δυσνόητους για μένα- να μην εμβολιαστούν» δήλωσε.

«Φοβάμαι τι θα συμβεί όταν επιστρέψουμε όλοι στις πόλεις μας» τόνισε, εκτιμώντας πως ο Σεπτέμβρης θα είναι πολύ πιο δύσκολος από τον Αύγουστο.

«Ο FDA έχει φτάσει στο συμπέρασμα πλέον ότι υπάρχουν επαρκή στοιχεία και χρονικά και ποσοτικά ώστε το εμβόλιο της Pfizer να πάρει έγκριση κανονικής χρήσεως» τόνισε αναφορικά με την οριστική έγκριση του εμβολίου από τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων.

Όπως εξήγησε αυτό έχει δύο συνέπειες. «Καταρχήν εγώ ή οποιοσδήποτε γιατρός θα μπορεί από μόνος του να συνταγογραφεί αυτό το εμβόλιο εάν το αποφασίσει ανεξαρτήτως του τι θα έχει αποφασίσει η όποια εθνική επιτροπή εμβολιασμών», είπε.

Επιπλέον, πρόσθεσε, όλα τα ζητήματα αμφιβολιών που είχε ο κόσμος σχετικά με το ότι το εμβόλιο δεν είναι επαρκώς δοκιμασμένο, με το ότι δεν έχει περάσει τη βάσανο του χρόνου ή του επαρκούς αριθμού ατόμου στα οποία χορηγήθηκε, αίρονται. Κρούσματα σήμερα 22/08

«Βεβαίως αυτό δίνει και την δυνατότητα στην όποια ρυθμιστική αρχή, στο κράτος, να θέσει την υποχρεωτικότητα χωρίς παρενθέσεις, χωρίς μικρά γράμματα», υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

«Όπως είμαστε υποχρεωμένοι να εμβολιαστούμε για να δουλέψουμε σε έναν χώρο εστιατορίου, για παράδειγμα, με εμβόλια που εμποδίζουν μεταδοτικές νόσους, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο θα μπορούμε να είμαστε εμβολιασμένοι και με αυτό το εμβόλιο» είπε ο καθηγητής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments