Οικονομία

Αποζημιώσεις πυρόπληκτων: Χωρίς γραφειοκρατία οι αποζημιώσεις – Πότε οι επόμενες πληρωμές

Αποζημιώσεις πυρόπληκτων: Χωρίς γραφειοκρατία οι αποζημιώσεις – Πότε οι επόμενες πληρωμές
Αποζημιώσεις πυρόπληκτων: Στις αποζημιώσεις των πυρόπληκτων αναφέρθηκε μεταξύ και άλλων θεμάτων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου.

Στις αποζημιώσεις των πυρόπληκτων αναφέρθηκε μεταξύ και άλλων θεμάτων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ τόνισε πως ο πρωθυπουργός ζήτησε οι πληγέντες να μην έρθουν αντιμέτωποι με τη γραφειοκρατία.

«Καμία γραφειοκρατία, απλές, γρήγορες κινήσεις, να αρχίσει ο κόσμος να αποζημιώνεται και να ανασυγκροτούνται οι περιοχές που έχουν πληγεί», τόνισε ο κ. Οικονόμου σημειώνοντας πως χθες 540 άνθρωποι είδαν στον τραπεζικό τους λογαριασμό χρήματα ενώ μία ημέρα πριν, την Πέμπτη, είχαν κάνει την αίτησή τους ηλεκτρονικά στην Αρωγή.

Πότε οι επόμενες πληρωμές

«Αυτό θα συνεχιστεί μέχρι να αποζημιωθούν όλοι. Πληρωμές θα γίνονται κάθε Τρίτη και Παρασκευή, με βάση τους υπολογισμούς του υπουργείου Οικονομικών. Και δεν είναι μόνο οι πληρωμές. Κάνουν την αίτηση για απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ, την αίτηση για την επιδότηση στέγασης στο ενδιάμεσο διάστημα. Τρέχει παράλληλα η διαδικασία και για τη δεύτερη φάση της πληρωμής, ανάλογα με τους ελέγχους που γίνονται για τις ζημιές στις κατοικίες. Οι αγρότες πήραν κι αυτοί χρήματα. Όσοι έχουν γεωργικές εκμεταλλεύσεις, μια πρώτη προκαταβολή για τα δέντρα τους που κάηκαν. Χίλια, δύο, τέσσερις χιλιάδες ευρώ. Και ο ΕΛΓΑ θα αποζημιώσει το ζωικό κεφάλαιο, τους μελισσοκόμους, όσους, στον πρωτογενή τομέα, είχαν προβλήματα από τις πυρκαγιές. Κανένας από τους ανθρώπους που επλήγησαν δεν θα μείνει απροστάτευτος», ξεκαθάρισε ο κ. Οικονόμου.

Έως 30 Σεπτεμβρίου θα είναι ανοιχτή η πλατφόρμα για τους πυρόπληκτους

Σε λειτουργία έχει τεθεί η πλατφόρμα για τις αποζημιώσεις των πυρόπληκτων arogi.gov.gr για νοικοκυριά, επιχειρήσεις αλλά και ιδιοκτήτες ακινήτων που επλήγησαν λόγω της καταστροφικής πυρκαγιάς. Μέσω της πλατφόρμας μπορούν να κάνουν αίτηση όσοι επλήγησαν για να τους δοθεί εφάπαξ οικονομική ενίσχυση για την αποκατάσταση των φθορών. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι η 30η Σεπτεμβρίου.

Οι πληγέντες από τις πυρκαγιές μπορούν μέσω της υποβολής μίας ενιαίας αίτησης, η οποία συνιστά ταυτοχρόνως και υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 (Α’ 75) ως προς την αλήθεια του περιεχομένου της, να ζητήσουν:

  • προκαταβολή στεγαστικής συνδρομής,
  • την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ,
  • οικονομική ενίσχυση για την οικοσκευή,
  • οικονομική ενίσχυση για τις ζημιές σε εξοπλισμό κ.λπ., που υπέστησαν επιχειρήσεις, αγροτικές εκμεταλλεύσεις και μη κερδοσκοπικά νομικά πρόσωπα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments