Ελλάδα

Κρούσματα σήμερα 24/08: Αύξηση εισαγωγών στις ΜΕΘ

Κρούσματα σήμερα 24/08: Αύξηση εισαγωγών στις ΜΕΘ
Κρούσματα σήμερα 24/08: Μεγάλη ανησυχία επικρατεί σε κυβέρνηση και επιδημιολόγους για την επιστροφή από τις διακοπές.

Τα κρούσματα για σήμερα 24/08 αναμένεται να ανακοινώσει σύντομα ο ΕΟΔΥ. Την Δευτέρα τα συνολικά κρούσματα κορωνοϊού ήταν 2.628 , εκ των οποίων 642 μολύνσεις εντοπίζονται στο Λεκανοπέδιο, ενώ ακολουθεί η Κρήτη με 233 νέα κρούσματα. Στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν 255 νέα κρούσματα.

Το κυβερνητικό επιτελείο ετοίμασε μαζί με την Επιτροπή του Υπουργείου Υγείας ένα πλαίσιο μέτρων για το φθινόπωρο. Τα μέτρα αυτά ανακοινώθηκαν νωρίτερα δια στόματος Βασίλη Κικίλια. Βάσει των εξαγγελιών, η Κυβέρνηση στοχεύει περισσότερο σε όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο. Κρούσματα σήμερα 24/08

Από 13 Σεπτεμβρίου η έναρξη ισχύος των νέων μέτρων

Σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Βασίλη Κικίλια έρχονται αρκετά μέτρα από μέσα Σεπτεμβρίου με βασική στόχευση σε όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο. Ακόμη, σε κάποιους χώρους οι εμβολιασμένοι πρόκειται να έχουν κάποια προνόμια σε σύγκριση με τους ανεμβολίαστους.

  • Στους κλειστούς χώρους εστίασης θα μπαίνουν μόνο εμβολιασμένοι και νοσήσαντες έως 6 μήνες από την διάγνωση. Το ίδιο θα ισχύει και για τα γήπεδα.  
  • Στους κλειστούς χώρους θεάτρων, σινεμά, μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους θα μπορούν να μπουν οι εμβολιασμένοι, αλλά και οι ανεμβολιασμένοι με rapid test εντός 48 ωρών. Σε περίπτωση όμως που οι χώροι αυτοί επιλέξουν να δέχονται μόνο εμβολιασμένους θα έχουν 100% χωρητικότητα.
  • Όσον αφορά τα γυμναστήρια θα λειτουργούν για εμβολιασμένους και νοσήσαντες (έως 6 μήνες από τη διάγνωση) και ανεμβολίαστους με εργαστηριακό rapid test αντιγόνου έως 48 ώρες πριν.
  • Οι εργοδότες έχουν το δικαίωμα να ξέρει ποιοι εργαζόμενοι είναι εμβολιασμένοι. Σε όλους τους εξωτερικούς χώρους που υπάρχει συνάθροιση θα πρέπει να υπάρχει επισήμανση για χρήση μάσκας.

Καπραβέλος: Θα έχουμε σφοδρότατο 4ο κύμα σε νοσοκομεία και ΜΕΘ

Όπως ανέφερε ο Νίκος Καπραβέλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ, στη χώρα μας παρατηρείται μη συμμόρφωση με τις υγειονομικές υποδείξεις από το 1/3 το συμπολιτών μας και τόνισε πως, αυτό θα το πληρώσουμε ακριβά. Θα έχουμε σφοδρότατο 4ο κύμα στα νοσοκομεία και στις ΜΕΘ, με μεγάλες απώλειες ανθρώπινης ζωής.

Επίσης, ο κ. Καπραβέλος δήλωσε πως στο νοσοκομείο Παπανικολάου όπου και εργάζεται, πραγματοποιήθηκε αύξηση στην διαθεσιμότητα κλινών covid και πλέον το 70% των κλινών του νοσοκομείου έχει δοθεί σε covid περιστατικά. «Aυτό έγινε σε βάρος των υπολοίπων νοσημάτων», πρόσθεσε.

Αναφορικά με την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού σε υγειονομικούς ανέφερε πως αποτελεί ένα αποφασιστικό βήμα της πολιτείας να ελέγξει την πανδημία, ενώ για τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν και με αφορμή την απεργία που κήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ, υπογράμμισε πως «δεν χωράει πόλεμος στον τομέα της υγείας».  «Αποτελεί ηθική υποχρέωση των υγειονομικών να εμβολιαστούν και πλέον το επιβάλλει και ο νόμος», σημείωσε. Τέλος με αφορμή την πλήρη έγκριση που έλαβε από το FDA το εμβόλιο της Pfizer, δήλωσε πως ούτως ή αλλως δεν θα πρέπει να υπάρχει καμία αμφισβήτηση για την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια των εμβολίων.

Παγώνη: Αν συνεχίσουμε έτσι δεν θα κάνουμε ούτε Χριστούγεννα

Μιλώντας στο Open η Ματίνα Παγώνη σημείωσε χαρακτηριστικά, «Εγώ περιμένω να πάει ο κόσμος να εμβολιαστεί τώρα που γύρισε από τις διακοπές. Φέρουμε μεγάλη ευθύνη να πείσουμε τον κόσμο να εμβολιαστεί, για να καταλάβει γιατί πρέπει να εμβολιαστεί και τι μας περιμένει από Σεπτέμβρη, Οκτώβρη, δεν υπάρχει περίπτωση να πετύχουμε τείχος ανοσίας, είναι τέλος Αυγούστου. Τα νοσοκομεία δεν μπορούν να δεχθούν άλλη πίεση. Οι ειδικευόμενοι γιατροί δεν μπορούν να κάνουν μετεκπαίδευση μόνον σε covid», ανέφερε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) και λοιμωξιολόγος Ματίνα Παγώνη.

«Οι θάνατοι έχουν ξεκινήσει να μας φοβίζουν από τώρα. Είδατε στην Αμερική τι έχει συμβεί με την αύξηση κρουσμάτων στα μικρά παιδιά. Και αυτοί που βγήκαν από τις ΜΕΘ ένα 10% θα έχει προβλήματα λόγω covid», σχολίασε.

Όσον αφορά τους πολίτες που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί η κυρία Παγώνη τονίζει: «Δεν είναι αρνητές όσοι δεν πάνε να εμβολιαστούν. Πρέπει να τρέξουν συνεργεία όπου βρίσκεται ο κόσμος. Πρέπει να γίνουν κάποιες κινήσεις από εδώ και πέρα.

Δεν θα κατέβουν οι άνθρωποι από τα χωριά να πάνε να εμβολιαστούν. Μακάρι να είχαμε άλλα όπλα, φάρμακα, και να μη χρειαζόμασταν τα εμβόλια. Οι παιδίατροι πρέπει να έρθουν άμεσα σε επαφή με τους γονείς και να τους ενημερώσουν για το εμβόλιο. Τα παιδιά πρέπει να εμβολιαστούν για να είναι υγιή στα σχολεία τους».

Τζανάκης: Να επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός σε αστυνομία και στρατό

Οι εργαζόμενοι σε δομές φροντίδας είναι υποχρεωμένοι να εμβολιαστούν. Μάλιστα είχαν περιθώριο μέχρι τις 16 Αυγούστου να κάνουν το εμβόλιο και μετά το πέρας αυτής της ημερομηνίας, όσοι εξακολουθούν να μη το έχουν κάνει, βγαίνουν σε αναστολή εργασίας.

Ο Νίκος Τζανάκης υποστήριξε ότι θα πρέπει ο υποχρεωτικός εμβολιασμός να προχωρήσει και σε άλλους τομείς. Τόνισε ότι θα πρέπει να ξεκινήσει από τον κρατικό μηχανισμό φέρνοντας σαν παράδειγμα τους αστυνομικούς και όσους υπηρετούν στον στρατό.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας πρόσθεσε ότι ο εμβολιασμός θα πρέπει να γίνει υποχρεωτικός και σε τομείς του ιδιωτικού τομέα, αναφέροντας καταστήματα και υπηρεσίες υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Σαρηγιάννης: Έξαρση της πανδημίας από μέσα Σεπτεμβρίου

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής ανέφερε ότι οι ειδικοί περιμένουν κορύφωση της έξαρσης μέχρι το τέλος του Αυγούστου. Στη συνέχεια θα ξεκινήσει η ύφεση και σύμφωνα με την εκτίμηση του κ. Σαρηγιάννη κάτι τέτοιο αναμένεται να συμβεί κατά τις πρώτες δυο εβδομάδες του Σεπτέμβρη.

Η ύφεση που αναμένουμε τον επόμενο μήνα θα σχετίζεται με το γεγονός ότι η επιστροφή από τις διακοπές σημαίνει και το τέλος της χαλάρωσης που υπάρχει, άρα και των πολλών συναναστροφών. Στη συνέχεια ο κ. Σαρηγιάννης τόνισε ότι μετά την ύφεση στις δυο εβδομάδες του Σεπτέμβρη θα μπορέσουμε να δούμε τις επιπτώσεις της μετάλλαξης «Δέλτα».

Χαρακτηριστικά, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, τόνισε ότι: «Εκεί τα πράγματα θα είναι λίγο πιο δύσκολα γιατί πραγματικά περιμένουμε να δούμε μια ταχεία αύξηση, η οποία το πως θα πάει μετά, δηλαδή από το τέλος Σεπτέμβρη κι έπειτα θα έχει να κάνει με το πόσο γρήγορα θα έχουμε εμβολιαστεί ή όχι».

Κίνδυνος για 1000 διασωληνωμένους

Εάν δεν τηρηθούν όλα αυτά και δεν ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα «όλα αυτά μπορούν να δώσουν αριθμούς ρεκόρ, με τους διασωληνωμένους να αγγίζουν τους 1.000, οι θάνατοι να ξεπεράσουν τους 100 και τα κρούσματα να φτάσουν τα 5.000 ή και τα 10.000. Σε όλο τον κόσμο μιλάνε για μια νέα πανδημία πολύ πιο επικίνδυνη».

«Βλέπουμε τους ανθρώπους μικρότερης ηλικίας που έρχονται από τα νησιά κυρίως μολυσμένοι, έχουμε μια πολύ μεγάλη διασπορά του ιού στην κοινότητα η οποία δεν σταμάτησε, μπορεί να βιώσατε στην Αθήνα το γκρίζο χρώμα από τις πυρκαγιές, όμως εμείς βιώνουμε το μαύρο χρώμα της απώλειας της ανθρώπινης ζωής, οι αριθμοί των θανάτων δεν έχουν πέσει, είναι πάρα πολύ ανησυχητικοί, 15-20 ημερησίως, ο κοροναϊός δεν έχει σταματήσει καθόλου και παρόλο που έχουμε το όπλο στα χέρια μας, το φετινό καλοκαίρι διαφέρει πολύ από το προηγούμενο, που τα δεδομένα ήταν πολύ χαμηλά», σημείωσε ο κ. Καπραβέλος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments