Οικονομία

Τσακίρης: Πριν το τέλος του έτους θα εκταμιευθούν τα πρώτα χρήματα από το ΕΣΠΑ

Τσακίρης: Πριν το τέλος του έτους θα εκταμιευθούν τα πρώτα χρήματα από το ΕΣΠΑ
Τσακίρης: Για μια σειρά θεμάτων όπως οι πληρωμές στην εστίαση μέσω ΕΣΠΑ,τις αιτήσεις που αφορούν τον τουρισμό αλλά και το πότε αναμένονται τα πρώτα κονδύλια, αναφέρθηκε σήμερα ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γιάννης Τσακίρης.

Για μια σειρά θεμάτων όπως οι πληρωμές στην εστίαση μέσω ΕΣΠΑ,τις αιτήσεις που αφορούν τον τουρισμό αλλά και το πότε αναμένονται τα πρώτα κονδύλια, αναφέρθηκε σήμερα ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γιάννης Τσακίρης.

Για τις τουριστικές επιχειρήσεις

Στις αρχές Σεπτεμβρίου αναμένεται να γίνουν οι πρώτες πληρωμές σε τουριστικές επιχειρήσεις που υπέβαλλαν τη σχετική αίτηση στο πλαίσιο του σχετικού προγράμματος από το ΕΣΠΑ. Παράλληλα, ο κ. Τσιακίρης δήλωσε πως έχουν ξεκινήσει οι πληρωμές για την εστίαση μετά το άνοιγμα από το lockdown. Οι αιτήσεις που αφορούν τον τουρισμό ανέρχονται σε 11.000.

Για το νέο ΕΣΠΑ

Όσον αφορά το νέο ΕΣΠΑ, ο υφυπουργός είπε ότι «η αγορά δεν θα αισθανθεί κάποιο χρηματοδοτικό κενό» και πρόσθεσε ότι τα πρώτα κονδύλια αναμένονται πριν από το τέλος του έτους και ότι υπάρχει πρόγραμμα ύψους 4 δισ. ευρώ για την ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Παράλληλα, τόνισε ότι η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα της ΕΕ που κατέθεσε το νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, το οποίο έχει εγκριθεί ήδη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ έχει καταθέσει, επίσης, τα επιχειρησιακά προγράμματα, τα οποία αναμένεται να εγκριθούν εντός του Σεπτεμβρίου και στη συνέχεια θα εξαγγελθούν οι νέες δράσεις που θα χρηματοδοτηθούν.

ΕΣΠΑ: Ποια τα χαρακτηριστικά του νέου προγράμματος

Πριν από λίγες καιρό εγκρίθηκε το νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2021-2027 για την Ελλάδα. Η Επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων της ΕΕ κ. Elisa Ferreira μέσω τηλεδιάσκεψης που είχε με τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη ανακοίνωσε την έγκριση του προγράμματος «ΕΣΠΑ 2021-2027» για την Ελλάδα.

Αθροιστικά, μαζί με τα ποσά του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (18 δισ ευρώ επιχορηγήσεων και 13 δισ. ευρώ δανείων) και τους πόρους της νέας ΚΑΠ και των λοιπών χρηματοδοτικών μέσων της ΕΕ, θα διατεθούν τα επόμενα χρόνια στην Ελλάδα συνολικοί πόροι που πλησιάζουν τα 77 δισ. ευρώ, πόροι ικανοί να καλύψουν το επενδυτικό κενό της οικονομίας (και λόγω της οικονομικής κρίσης της περασμένης δεκαετίας) αλλά και να ενισχύσουν τη δυναμική ανάκαμψη της οικονομίας. Σε αυτά πρέπει να προστεθούν και κάποιες δεκάδες δις ιδιωτικών κεφαλαίων που θα κινητοποιηθούν σε επενδύσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments