Αθλητισμός

Αχόρταγη η Παρί Σεν Ζερμέν: Στο Παρίσι ο μάνατζερ του Λεβαντόφσκι

Αχόρταγη η Παρί Σεν Ζερμέν: Στο Παρίσι ο μάνατζερ του Λεβαντόφσκι
Αχόρταγη η Παρί Σεν Ζερμέν: Αχόρταγη η γαλλική ομάδα! Σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ ο μάνατζερ του Λεβαντόφσκι βρέθηκε στην Πόλη του φωτός για συνομιλίες με τους «Παριζιάνους».

Νέα βόμβα μεγατόνων φαίνεται πως ετοιμάζει η «αχόρταγη» Παρί Σεν Ζερμέν! Μετά τον Λιονέλ Μέσι, η γαλλική ομάδα φαίνεται πως σκοπεύει να συνεχίσει την μεταγραφική ενίσχυσή της.

«Αχόρταγη» η Παρί Σεν Ζερμέν: Τι αναφέρουν τα δημοσιεύματα από την Γαλλία

Όπως αναφέρει το «RMC, πριν από μερικές ημέρες ο μάνατζερ του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, Πίνι Ζαχαβί, ταξίδεψε στο Παρίσι, προκειμένου να συζητήσει με τους ανθρώπους της Παρί. Θυμίζουμε ότι προ ημερών το «Sky Sports» αποκάλυψε ότι ο Πολωνός επιθετικός ζήτησε από την Μπάγερν να αποχωρήσει, με τους Βαυαρούς να αξιώνουν 117 εκατ. ευρώ για να τον παραχωρήσουν.

Για να προχωρήσει βέβαια για τον Λεβαντόφσκι η Παρί, βασική προϋπόθεση φαίνεται πως είναι η πώληση του Κιλιάν Εμπαπέ τον οποίο πολιορκεί η Ρεάλ Μαδρίτης.

«Αχόρταγη» η Παρί Σεν Ζερμέν: Λίγα λόγια για τον ποδοσφαιριστή

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (Πολωνικά: Robert Lewandowski) (γενν. 21 Αυγούστου 1988) είναι Πολωνός επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, ο οποίος αγωνίζεται ως κεντρικός επιθετικός για τη Μπάγερν Μονάχου και την Εθνική Πολωνίας. Αναγνωρισμένος για τις τοποθετήσεις, την τεχνική και τα τελειώματά του, ο Λεβαντόφσκι θεωρείται ένας από τους καλύτερους επιθετικούς στον κόσμο, καθώς και ένας από τους πιο επιτυχημένους παίκτες στην ιστορία της Μπούντεσλιγκα. Έχει σημειώσει πάνω από 500 γκολ σταδιοδρομίας για του συλλόγους και τη χώρα του.

Αφού ήταν ο πρώτος σκόρερ στην τρίτη και δεύτερη βαθμίδα του πολωνικού ποδοσφαίρου με την Ζνιτς Προύσκουφ, ο Λεβαντόφσκι μετακόμισε στην κορυφαία κατηγορία για τη Λεχ Πόζναν, βοηθώντας την ομάδα να κερδίσει την Εκστρακλάσα 2009–10. Το 2010, εντάχθηκε με μεταγραφή στην Μπορούσια Ντόρτμουντ, όπου κέρδισε διακρίσεις, συμπεριλαμβανομένων δύο διαδοχικών τίτλων της Μπούντεσλιγκα και του βραβείου κορυφαίου σκόρερ του πρωταθλήματος.

Το 2013, συμμετείχε επίσης με τον Ντόρτμουντ στον Τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ 2012–13. Πριν από την έναρξη της σεζόν 2014–15, ο Λεβαντόφσκι συμφώνησε να ενταχθεί στους εγχώριους αντιπάλους της Ντόρτμουντ, Μπάγερν Μονάχου, με ελεύθερη μεταγραφή. Στο Μόναχο, έχει κερδίσει τον τίτλο της Μπούντεσλιγκα σε κάθε μία από τις επτά πρώτες του σεζόν. Ο Λεβαντόφσκι ήταν σημαντικός παίκτης στη κατάκτηση του ΟΥΕΦΑ Τσάμπιονς Λιγκ 2019–20 από τη Μπάγερν ως μέρος ενός τρεμπλ. Είναι ένας από τους δύο μόνο παίκτες, μαζί με τον Γιόχαν Κρόιφ, που πέτυχε ευρωπαϊκό τρεμπλ, ενώ ταυτόχρονα ήταν ο πρώτος σκόρερ και στις τρεις διοργανώσεις.

Πλήρης διεθνής για την Πολωνία από το 2008, ο Λεβαντόφσκι έχει πάνω από 110 συμμετοχές και ήταν μέλος της ομάδας τους στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα του 2012 και του 2016 και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018.

Με 66 διεθνή γκολ, ο Λεβαντόφσκι είναι ο κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών για την Πολωνία. Κέρδισε το Βραβείο IFFHS του Κορυφαίου Παγκόσμιου Σκόρερ στον Κόσμο το 2015 και το Βραβείο IFFHS του Κορυφαίου Σκόρερ στον Κόσμο του το 2020. Έχει αναδειχθεί εννιά φορές ο Πολωνός Παίκτης της Χρονιάς.

Το 2020, ο Λεβαντόφσκι κέρδισε το Βραβείο του Κορυφαίου Άντρα Ποδοσφαιριστή της FIFA και το Βραβείο του Άντρα Παίκτη της Χρονιάς της UEFA.

Έχει ονομαστεί δύο φορές στην Ομάδα της Χρονιάς της UEFA και στην Ομάδα της Χρονιάς του ΟΥΕΦΑ Τσάμπιονς Λιγκ τρεις φορές και είναι ο τρίτος κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης. Ο Λεβαντόφσκι έχει ανακηρυχθεί τέσσερις φορές ως ο Παίκτης της Χρονιάς της Μπούντεσλιγκα. Έχει σκοράρει πάνω από 270 γκολ στην Μπούντεσλιγκα, έχοντας φτάσει τα 100 γκολ πιο γρήγορα από οποιονδήποτε άλλο ξένο παίκτη, και είναι ο κορυφαίος ξένος σκόρερ του πρωταθλήματος όλων των εποχών. Επιπλέον, έχει κερδίσει το Βραβείο του Κορυφαίου Σκόρερ της Μπούντεσλιγκα για έξι σεζόν. Ο Λεβαντόφσκι απονεμήθηκε με τέσσερα Ρεκόρ Γκίνες για την ταχύτερη επίτευξη πέντε γκολ σε οποιοδήποτε κορυφαίο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, από τότε που διατηρούνται τα ρεκόρ, αφού σκόραρε πέντε φορές σε εννέα λεπτά εναντίον της Βόλφσμπουργκ το 2015.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments