Πολιτική

Κοντοζαμάνης: Οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί θα δώσουν πίσω χρήματα

Κοντοζαμάνης: Οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί θα δώσουν πίσω χρήματα
Κοντοζαμάνης: O αναπληρωτής υπουργός Υγείας μίλησε στην ενημέρωση για την πανδημία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Ο Βασίλης Κοντοζαμάνης μίλησε στην ενημέρωση σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών. Ακόμη, η ΠΟΕΔΗΝ έχει προχωρήσει στην κατάθεση αιτήματος αναστολής του νόμου που υποχρεώνει τους υγειονομικούς να εμβολιαστούν.

Πιο συγκεκριμένα, όπως τόνισε στη σημερινή ενημέρωση ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο νόμος αναστολής θα εφαρμοστεί και όσοι γιατροί δεν έχουν κάνει το εμβόλιο από την 1η Σεπτεμβρίου θα τεθούν σε αργία. Επίσης, ξεκαθάρισε ότι θα δώσουν πίσω τον μισθό τους αναλογικά με τις ημέρες που θα απουσιάζουν.

“Θα πρέπει να επιστρέψουν τα χρήματα ανάλογα με τις ημέρες που θα λείπουν από την εργασία τους”

«Πράγματι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα προπληρώνονται τον μήνα της εργασίας τους και όσοι τεθούν σε καθεστώς αναστολής καθηκόντων θα αναζητηθούν τα ποσά αυτά ως αχρεωστήτως καταβληθέντα, δηλαδή, θα πρέπει να επιστρέψουν τα χρήματα ανάλογα με τις ημέρες που θα λείπουν από την εργασία τους. Ο νόμος το προβλέπει και ο νόμος θα εφαρμοστεί» είπε αρχικά.

Αναφορικά με το σχέδιο του υπουργείου Υγείας για την λειτουργία από την επόμενη εβδομάδα του ΕΣΥ, σημείωσε ότι υπάρχουν έτοιμα επιχειρησιακά σχέδια. «Υπάρχει πρόβλεψη για προσλήψεις προσωπικού, συγκεκριμένου χρόνου και με συγκεκριμένες συμβάσεις. Θα υπάρξει και νομοθετική ρύθμιση τις επόμενες ημέρες για υποστηρικτικές υπηρεσίες στα νοσοκομεία και στις δομές και για πρόσληψη επικουρικού προσωπικού.

“Θα υπάρξουν κυρώσεις για όσους δεν κάνουν το εμόλιο”

Επίσης έχει σχεδιαστεί ο τρόπος ανακατανομής του προσωπικού μέσα στα νοσοκομεία, ώστε να λειτουργήσουν ομαλά. Θα παραταθούν διατάξεις που ισχύουν λόγω πανδημίας που θα δίνουν δυνατότητα στους φορείς να μετακινούν προσωπικό για να καλυφθούν οι ανάγκες», εξήγησε.

Σχετικά με τον εμβολιασμό ιδιωτών γιατρών και φαρμακοποιών, ο κ. Κοντοζαμάνης είπε ότι ανήκουν στην κατηγορία των υγειονομικών και άρα θα υπάρξουν κυρώσεις διότι οφείλουν να κάνουν το εμβόλιο.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.538, εκ των οποίων 29 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 573.605 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 51.1% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 216 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.845 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Ημερήσια εξέλιξη της πανδημίας: Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 28, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 13.539 θάνατοι. Το 95.3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 336 (59.8% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. To 83.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.943 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 265 (ημερήσια μεταβολή +2.32%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 266 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments