Πολιτική

Νίκος Παπαθανάσης: Στα 10 ευρώ τα rapid tests

Νίκος Παπαθανάσης: Στα 10 ευρώ τα rapid tests
Νίκος Παπαθανάσης: Σε συνέντευξη του ο αναπληρωτής υπουργός ανάπτυξης μίλησε σχετικά με την τιμή των rapid tests.

Ο Νίκος Παπαθανάσης σε συνέντευξη του μίλησε για την τιμή που πρόκειται να έχουν τα rapid tests. Κατά την διάρκεια της ανακοίνωσης των μέτρων από τον Βασίλη Κικίλια, ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως πλέον τα rapid test δεν θα είναι δωρεάν.

«Είμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο, για τη λειτουργία κάποιων μέτρων όπου οι εργαζόμενοι πρέπει να πληρώνουν εφόσον δεν θέλουν να εμβολιαστούν, αν και είναι πολύ εύκολο να μην υποστούν αυτό το κόστος, θα πρέπει όλοι να συμβάλλουμε ώστε με 10 ευρώ να γίνει το rapid test», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, εξηγώντας πως θα συνεχίσουμε με το ποσό των 10 ευρώ και δεν τίθεται θέμα- αυτή τη στιγμή-αναπροσαρμογής της τιμής.

Νίκος Παπαθανάσης

“Θα φτάσουμε σε ένα σημείο που αυτό δεν θα χρειάζεται πλέον να είναι υποχρεωτικό”

Μάλιστα, σχολίασε πως «θα φτάσουμε σε ένα σημείο που αυτό δεν θα χρειάζεται πλέον να είναι υποχρεωτικό. Θεωρώ ότι ο καθένας θα εμβολιαστεί τελικά. Η μετάλλαξη Δέλτα είναι πολύ επιθετική και μεταδίδεται πολύ εύκολα», σημειώνοντας ότι εφόσον κανείς ξέρει ότι θα κολλήσει, «δεν μπορεί να μην αντιληφθεί, δεν μπορεί να μην εμπιστευτεί την Πολιτεία και να μην μην εμβολιασθεί».

Επιπλέον, ερωτηθείς για τις αυξήσεις σε προϊόντα, ο κ. Παπαθανάσης είπε πως «στο υπουργείο λειτουργεί ο e-καταναλωτής. Και η αύξηση στα καύσιμα επηρεάζει και το μεταφορικό κόστος», ήταν τα λόγια του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ.

Ακούστε το ηχητικό

Τα μέτρα που εξήγγειλε ο Βασίλης Κικίλιας

1. Αναστολή εργασίας από 1η Σεπτεμβρίου για τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία που δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν πιστοποιητικό νόσησης. Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός αφορά και ιδιώτες γιατρούς και φαρμακοποιούς, διευκρίνισε ο υπουργός Υγείας εξηγώντας ότι θα επιβάλλονται πρόστιμα και κυρώσεις για όσους δεν ευθυγραμμιστούν

2. Από τις 13/9 οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα πρέπει να κάνουν ένα εργαστηριακό τεστ κάθε εβδομάδα – Στα 10 ευρώ το κόστος

3. Υποχρεωτικά δύο τεστ την εβδομάδα για ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς, από 13 Σεπτεμβρίου. Δωρεάν τεστ θα δίδονται μόνο σε μαθητές. Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί και ακαδημαϊκοί, οι εργαζόμενοι σε τουρισμό, εστίαση, τηλεοπτικές, κινηματογραφικές, θεατρικές, μουσικές και χορευτικές παραγωγές θα κάνουν δύο τεστ την εβδομάδα.

Χώροι εργασίας, διασκέδασης, πολιτισμού, άθλησης θα λειτουργούν πλέον με νέους κανόνες για εμβολιασμένους και μη, ανακοίνωσε ο κ. Κικίλιας. Για την είσοδο σε κλειστούς χώρους θα είναι απαραίτητα για τους ανεμβολίαστους test αντιγόνου ή μοριακό, πιστοποιητικό νόσησης ή εμβολιασμού για τους εμβολιασμένους. Η τιμή των test, πρόσθεσε, θα είναι 10 ευρώ. Σε ό,τι αφορά τους μαθητές θα είναι υποχρεωτικά δύο self test, ενώ απαραίτητο θα είναι το τεστ για τους ταξιδιώτες προκειμένου να μετακινηθούν.

4. Οι ανεμβολίαστοι δεν θα μπορούν να προσέρχονται σε δημόσιες δομές για να πραγματοποιούν δωρεάν τεστ Covid πριν ταξιδέψουν.

5. Σε όλους τους υπόλοιπους κλειστούς χώρους εργασίας ο εργοδότης βάσει νόμου έχει δικαίωμα να γνωρίζει ποιοι από τους εργαζόμενους είναι εμβολιασμένοι

6. Χρήση μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συνάθροιση

Οι κυρώσεις μη συμμόρφωσης είναι αναστολή εργασίας για εργαζόμενους, μη προσέλευσης στο σχολείο για μαθητές και απαγόρευση μετακίνησης για ταξιδιώτες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments