Διεθνή

Μπουρλά Covid 19: Στην φάση 2 το φάρμακο της Pfizer

Μπουρλά Covid 19: Στην φάση 2 το φάρμακο της Pfizer
Μπουρλά Covid 19: Ο CEO της Pfizer ενημέρωσε ότι το φάρμακο της εταιρείας κατά του κορωνοϊού βρίσκεται στην φάση 2 των μελετών.

Ο Άλμπερτ Μπουρλά αναφέρθηκε σε tweet του ότι ετοιμάζεται από την Pfizer φάρμακο κατά του Covid 19. Σύμφωνα με εκτίμηση της φαρμακευτικής εταιρείας το φάρμακο θα μπορούσε να βρίσκεται διαθέσιμο στην αγορά ως τα τέλη του 2021. Πρόσφατα η Pfizer πήρε από τον FDA οριστική έγκριση για το εμβόλιο.

Πιο συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του στο twitter, το μεσημέρι της Τετάρτης, ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά , ανήγγειλε «με ικανοποίηση» ότι η εταιρεία ξεκίνησε την δεύτερη (από τις τρεις που απαιτούνται) φάση των δοκιμών για το αντιικό της φάρμακο , που προορίζεται για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού σε ενήλικες που δεν ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου και δεν έχουν νοσηλευτεί. Το φάρμακο της Pfizer θα λαμβάνεται από το στόμα.

«Θα χρειαστούμε τόσο τα εμβόλια, όσο και τα φάρμακα για να νικήσουμε τον ιό», έγραψε ο Μπουρλά.

Το εμβόλιο είναι 91% αποτελεσματικό στην πρόληψη της μόλυνσης

Η πλήρης άδεια έρχεται σε μια περίοδο όπου η πανδημία επανακάμπτει στις ΗΠΑ μετά και την ευρεία διάδοση της εύκολα μεταδιδόμενης μετάλλαξης Δέλτα, ανατρέποντας πολλές από τις προσπάθειες που έχουν γίνει. Η διακυβέρνηση Μπάιντεν ευελπιστεί ότι η εξέλιξη θα πείσει αρκετούς από τους περίπου 85 εκατομμύρια ανεμβολίαστους Αμερικανούς να λάβουν το σκεύασμα.

Η Pfizer ανακοίνωσε ότι παρουσίασε στον FDA στοιχεία από 44.000 μετέχοντες στις κλινικές δοκιμές που έγιναν σε ΗΠΑ, Ευρωπαϊκή Ένωση, Τουρκία, Νότια Αφρική και Νότια Αμερική. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το εμβόλιο είναι 91% αποτελεσματικό στην πρόληψη της μόλυνσης – ένα ποσοστό ελαφρώς χαμηλότερο από τον περασμένο Δεκέμβρη, οπότε και δόθηκε η άδεια έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με τη φαρμακοβιομηχανία, η μείωση του ποσοστού κατά τέσσερις μονάδες οδείλεται στο γεγονός ότι οι ερευνητές είχαν περισσότερο χρόνο να εντοπίσουν ασθενείς που μολύνθηκαν. Πρόσφατη δημοσκόπηση της Kaiser Family Foundation έδειξε ότι οι τρεις στους 10 ανεμβολίαστους υποστήριξαν ότι είναι πιθανόν να εμβολιαστούν με εμβόλιο που έχει πάρει πλήρη άδεια.

Τι δείχνουν τα στοιχεία από το Ισραήλ

Η Maccabi Health Services, η οποία καλύπτει περί το ένα τέταρτο του ισραηλινού πληθυσμού των 9,3 εκατομμυρίων, συνέκρινε τα αποτελέσματα 149.144 ατόμων άνω των 60 ετών που έλαβαν τρίτη δόση του εμβολίου τουλάχιστον επτά ημέρες πριν με τα αποτελέσματα 675.630 ατόμων που έχουν λάβει μόνο δύο δόσεις του εμβολίου, τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.

«Το εμβόλιο απέδειξε και πάλι την αποτελεσματικότητά του», δήλωσε ο δρ Ανατ Εκκα Ζοχάρ, επικεφαλής της έρευνας. «Εδειξε επίσης προστασία απέναντι στην παραλλαγή Δέλτα. Η τριπλή δόση είναι η λύση για την αντιμετώπιση της παρούσας αναζωπύρωσης».

 Εμβόλιο Pfizer

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments