Ελλάδα

Μίκης Θεοδωράκης: Τριήμερο εθνικό πένθος κήρυξε ο πρωθυπουργός

Μίκης Θεοδωράκης: Τριήμερο εθνικό πένθος κήρυξε ο πρωθυπουργός
Μίκης Θεοδωράκης: Τι είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τριήμερο εθνικό πένθος για τον χαμό του Μίκη Θεοδωράκη ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Ο Μίκης Θεοδωράκης ως τελευταία του επιθυμία ήθελε να ταφεί στη γεννέτειρά του.

Μίκης Θεοδωράκης: Όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο

Δήλωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην έναρξη της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου για την απώλεια του Μίκη Θεοδωράκη:

Τη σημερινή μας συνεδρίαση σκιάζει δυστυχώς μία πολύ θλιβερή είδηση: Ο Μίκης Θεοδωράκης περνά πια στην αιωνιότητα. Η φωνή του σίγησε και μαζί του σίγησε και ολόκληρος ο Ελληνισμός. Όπως είχε γραφτεί και για τον Παλαμά, «όλοι είχαμε ξεχάσει πως είναι θνητός». Όμως, μας αφήνει παρακαταθήκη τα τραγούδια του, την πολιτική του δράση, αλλά και την εθνική του προσφορά σε κρίσιμες στιγμές.

Μίκης Θεοδωράκης

«Η Ρωμιοσύνη σήμερα κλαίει. Και γι’ αυτό και με απόφαση της κυβέρνησης από σήμερα κηρύσσεται τριήμερο εθνικό πένθος.»

Όπως ξέρετε, είχα την τιμή να τον γνωρίζω για πολλά χρόνια και σχετικά πρόσφατα μάλιστα τον είχα επισκεφτεί. Οι συμβουλές του ήταν πάντα πολύτιμες για μένα, κυρίως αυτές που αφορούσαν στην ενότητα του λαού μας και στην υπέρβαση των διαχωριστικών γραμμών.

Πιστεύω πως η καλύτερη τιμή προς αυτόν τον παγκόσμιο Έλληνα θα είναι εμείς, με το καθημερινό μας έργο, να κάνουμε πράξη αυτό ακριβώς το μήνυμά του. Ο Μίκης είναι η Ιστορία μας και πρέπει να τη συνεχίσουμε όπως θα ήθελε και εκείνος.

Μίκης Θεοδωράκης: Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε στη Βουλή

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης με θλίψη γνωστοποίησε στην Ολομέλεια την απώλεια του Μίκη Θεοδωράκη λέγοντας:

«Δυστυχώς η είδηση επιβεβαιώθηκε. Πριν λίγο ο Μίκης Θεοδωράκης ξεκίνησε το ταξίδι του για την γειτονιά των Αγγέλων για να συναντήσει άλλους μεγάλους εκεί με πρώτο και καλύτερο τον φίλο του τον Μάνο Χατζηδάκι. Η Βουλή την ώρα που πρέπει και με τον τρόπο που πρέπει, θα τιμήσει την μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη. Εμείς όμως σήμερα να κρατήσουμε ενός λεπτού σιγή για την μεγάλη απώλεια».

Μίκης Θεοδωράκης: Σίγησε η ψυχή της Ρωμιοσύνης

Η Ελλάδα θρηνεί γιατί έχασε ίσως το πιο σημαντικό κομμάτι του πολιτισμού και της σύγχρονης ιστορίας της σε καλλιτεχνικό κι όχι μόνο επίπεδο. Ένας αστείρευτος μουσικοσυνθέτης κι ένας ακατάβλητος αγωνιστής. Η είδηση έγινε γνωστή πριν από λίγο και σκόρπισε τη θλίψη στον απανταχού ελληνισμό. Ο άνθρωπος που έχει συνδέσει το όνομά του με την τέχνη, τον πολιτισμό, την πολιτική κι επαναστατική του δράση, που έχει εμπνεύσει χιλιάδες κόσμου, βρίσκεται πια στην γειτονιά των αγγέλων και θα τους συντροφεύει με τις μελωδίες του.

Ο άνθρωπος, που συνέδεσε με εξαιρετικό τρόπο την ελληνική ποίηση με την ελληνική λαϊκή μουσική παράδοση, που κατάφερε να μιλήσει στις καρδιές όλων των Ελλήνων, που αγωνίστηκε ενάντια στη Δικτατορία και βασανίστηκε σκληρά, που τιμήθηκε το 2000 με το Νόμπελ Ειρήνης δεν είναι πια ανάμεσά μας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments