Πολιτική

Έκθεση βόμβα στο Μαξίμου: Μέχρι και 2 εκατ. Αφγανοί στα ελληνικά σύνορα

Έκθεση βόμβα στο Μαξίμου: Μέχρι και 2 εκατ. Αφγανοί στα ελληνικά σύνορα
Η κατάσταση στο Αφγανιστάν έχει σημάνει συναγερμό με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να έχει στα χέρια του μια εισήγηση βόμβα που προβλέπει έκρηξη του προσφυγικού μεταναστευτικού γύρω στα Χριστούγεννα.

Μέχρι και 2 εκατ. Αφγανοί στα ελληνικά σύνορα. Εκφράζονται φόβοι για θερμό επεισόδιο με την Τουρκία στον Έβρο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει στα χέρια του μια μυστική εισήγηση σοκ για την έλευση μέχρι και δύο εκατομμυρίων προσφύγων προς τα ελληνικά σύνορα. Η συγκεκριμένη εισήγηση υπηρεσιακών παραγόντων έφτασε στο γραφείο του πρωθυπουργού πριν το ΚΥΣΕΑ που είχε συγκληθεί προ εβδομάδων για το μεταναστευτικό.

Στην εισήγηση αυτή η οποία καταχωρήθηκε ως top secret γίνεται ανάλυση των δεδομένων που θα προκύψουν τις επόμενες εβδομάδες και ενώ οι Ταλιμπάν εδραιωθούν στην εξουσία.

Σύμφωνα με το καλό σενάριο προς την Ελλάδα, με την ελπίδα να περάσουν στην Ευρώπη, θα φτάσουν περίπου ένα εκατ. πρόσφυγες, που θα αναγκαστούν να φύγουν από το Αφγανιστάν μετά την επικράτηση των Ταλιμπάν. Πρόκειται κυρίως για οικογένειες και άτομα που είτε συνεργάστηκαν με το προηγούμενο καθεστώς είτε φοβούνται τι θα συμβεί στη χώρα, δεδομένων και των ανησυχιών για εμφύλιο που για κάποιους βρίσκεται προ των πυλών.

Το κακό σενάριο από την άλλη διπλασιάζει τον αριθμό των προσφύγων που θα κινηθούν από το Αφγανιστάν προς τα δυτικά ανεβάζοντάς τους στα δύο εκατομμύρια. Στην εισήγηση, όπως αναφέρεται, γίνεται λόγος και για το ενδεχόμενο εισχώρησης σε ελληνικά εδάφη (και κατ’επέκταση και στην Ευρώπη) επικίνδυνων τζιχαντιστών, εν δυνάμει τρομοκρατών που θα σπεύσουν να εκμεταλλευτούν τη νέα κρίση και το προσφυγικό ρεύμα προκειμένου να περάσουν τα ευρωπαϊκά σύνορα. Ασημακοπούλου

Ασημακοπούλου: Η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου έθεσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το ζήτημα των επιπτώσεων για την χώρα μας από μία τέτοια εξέλιξη.

Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με θέμα «την εγκατάσταση Αφγανών προσφύγων στην Αλβανία, τις πιθανές επιπτώσεις της στην ελληνική μειονότητα και τον κίνδυνο δημιουργίας προσφυγικών ροών προς την Ελλάδα», κατέθεσε η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, αφορμή για την κατάθεση της ερώτησης από την αντιπρόεδρο της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ, στάθηκαν «οι δηλώσεις του πρωθυπουργού της Αλβανίας, Έντι Ράμα, ότι η χώρα του είναι έτοιμη να υποδεχθεί Αφγανούς πρόσφυγες, ενώ έχουν ήδη ετοιμαστεί οι πρώτες δομές, για την προσωρινή τους εγκατάσταση».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments