Οικονομία

Γιάννης Τσακίρης: Το επόμενο δεκαήμερο ξεκινούν πληρωμές για την “Επανεκκίνηση του Τουρισμού”

Γιάννης Τσακίρης: Το επόμενο δεκαήμερο ξεκινούν πληρωμές για την “Επανεκκίνηση του Τουρισμού”
Γιάννης Τσακίρης: Την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου εντάχθηκαν οι πρώτες επιχειρήσεις στη Δράση «Επανεκκίνηση Τουρισμού», σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γιάννης Τσακίρης.

Την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου εντάχθηκαν οι πρώτες επιχειρήσεις στη Δράση «Επανεκκίνηση Τουρισμού», σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γιάννης Τσακίρης.

Σύμφωνα με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «για 1η φορά οι πληρωμές ξεκινούν να καταβάλλονται, προτού κλείσει η σχετική δράση, αφού θα ξεκινήσουν το επόμενο 10ημερο».

Σε ποιους απευθύνεται το πρόγραμμα για την επανεκκίνηση του τουρισμού

  • Επιδότηση κεφαλαίου κίνησης πληττόμενων από την πανδημία τουριστικών επιχειρήσεων φιλοξενίας – Επανεκκίνηση Τουρισμού
  • Στήριξη της λειτουργίας των επιχειρήσεων του τουριστικού κλάδου μετά την επανεκκίνηση της λειτουργίας τους και ενόψει της επίσημης έναρξης της τουριστικής δραστηριότητας για το 2021 υπό το καθεστώς της πανδημίας της νόσου COVID-19. Η στήριξη των επιχειρήσεων θα πραγματοποιηθεί με την παροχή επαρκούς ρευστότητας για την επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητάς τους, μέσω της μη επιστρεπτέας ενίσχυσης μέρους του κεφαλαίου κίνησης.

Σε ποιους απευθύνεται

Τουριστικές επιχειρήσεις ανεξάρτητα από τη νομική τους μορφή και ειδικότερα επιχειρήσεις φιλοξενίας κάθε μορφής, τουριστικά πρακτορεία, καθώς και επιχειρήσεις τουριστικών λεωφορείων, των οποίων οι ΚΑΔ περιλαμβάνονται στην αναλυτική Πρόσκληση.

Η Αίτηση Χρηματοδότησης θα υποβληθεί ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) www.ependyseis.gr/mis. Οι αιτήσεις χρηματοδότησης θα αξιολογηθούν με σειρά προτεραιότητας, σύμφωνα με την ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής στο ΠΣΚΕ.

Ποιοι μπορούν να υποβάλλουν νέα αίτηση

Οι επιχειρήσεις δύνανται να υποβάλλουν νέα αίτηση χρηματοδότησης μόνο στην περίπτωση που η προηγούμενη αίτησή τους έχει απορριφθεί και δεν έχουν προχωρήσει σε υποβολή ένστασης. Σε κάθε περίπτωση, η νέα αίτηση μπορεί να υποβληθεί μέχρι την καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων χρηματοδό-τησης. Το δικαίωμα νέας υποβολής παύει να υφίσταται σε περίπτωση που η επιχείρηση αυτή ενταχθεί στη δράση. Επιτρέπεται η ακύρωση της ηλεκτρονικής αίτησης χρηματοδότησης από το λήπτη της ενίσχυσης (από το δηλωθέντα νόμιμο εκπρόσωπο της επιχείρησης), υπό την προϋπόθεση να υποβληθεί αίτηση ακύρωσης εντός αποκλειστικής προθεσμίας έως και 5 εργάσιμων ημερών από την οριστική υποβολή της αίτησης χρηματοδότησης και πριν την έναρξη της αξιολόγησης αυτής και έως 10 εργάσιμες ημέρες πριν από την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων χρηματοδότησης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments