Αθλητισμός

Παγκόσμιο Κύπελλο 2022: Απίστευτο γκολ στα προκριματικά

Παγκόσμιο Κύπελλο 2022: Απίστευτο γκολ στα προκριματικά
Παγκόσμιο Κύπελλο 2022: Ένα απίστευτο γκολ μπήκε στον αγώνα του Μαλάουι με τη Μοζαμβίκη για τα προκριματικά του Κυπέλλου.
Ένα απίθανο γκολ με πολλές “γκέλες” μπήκε στον αγώνα του Μαλάουι με τη Μοζαμβίκη, οι οποίες διαγωνίζονταν για τα προκριματικά στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022. Το Μαλάουι άνοιξε το σκορ μ’ έναν απίστευτο τρόπο, με τους παίκτες της Μοζαμβίκης να κάνουν το ένα λάθος μετά το άλλο.
Πιο συγκεκριμένα, ο Μαρτίνιο Ταουζένε γύρισε την μπάλα προς τα πίσω, με τον τερματοφύλακα, Ερνάν Σιλουάνε, να επιχειρεί με ανορθόδοξο τρόπο να αποτρέψει το αυτογκόλ και τελικά με τη βοήθεια του δοκαριού να σερβίρει το τέρμα στον Ρίτσαρντ Μπούλου, ο οποίος απλά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα σε κενή εστία κι με αυτό το τρόπο έκανε το 1-0.

Δείτε το γκολ

Λίγα λόγια για το Παγκόσμιο Κύπελλο

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου ή αλλιώς Μουντιάλ (Mundial) είναι μια ποδοσφαιρική διοργάνωση, η οποία πραγματοποιείται κάθε τέσσερα χρόνια υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΦΙΦΑ). Σε αυτήν παίρνουν μέρος οι εθνικές ομάδες των χωρών μελών της ομοσπονδίας, οι οποίες κατάφεραν να προκριθούν ύστερα από προκριματικούς αγώνες. Θεωρείται η κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση, η οποία καταφέρνει να προσελκύσει πλήθος θεατών, τηλεθεατών και χορηγών.

Για το έτος 2018, το παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου διεξήχθη στη χώρα της Ρωσίας με τη συμμετοχή 32 εθνικών ομάδων και από τις πέντε ηπείρους. Νικήτρια ανακηρύχθηκε η εθνική ομάδα της Γαλλίας, νικώντας στον τελικό της διοργάνωσης την εθνική ομάδα της Κροατίας στην κανονική διάρκεια με 4-2

Πολυνίκης του θεσμού είναι η Βραζιλία με πέντε κατακτήσεις και ακολουθούν η Γερμανία και η Ιταλία με τέσσερα τρόπαια, η Ουρουγουάη, η Γαλλία και η Αργεντινή με δύο και η Αγγλία με την Ισπανία με ένα.

Το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο που καλύφθηκε από την τηλεόραση ήταν του 1954. Σήμερα το μουντιάλ αποτελεί το αθλητικό γεγονός που έχει τη μεγαλύτερη τηλεθέαση στον κόσμο, ξεπερνώντας ακόμα και τους Ολυμπιακούς αγώνες. Οι τηλεθεατές που παρακολούθησαν το παγκόσμιο κύπελλο του 2002 έφτασαν τα 2,82 δισεκατομμύρια, ενώ τον τελικό παρακολούθησαν 1,1 δις άνθρωποι. Την κλήρωση των ομίλων εκείνου του μουντιάλ παρακολούθησαν 300 εκατομμύρια τηλεθεατές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments