Ελλάδα

Φαραντούρη: Ο Μίκης έστρεψε τα βλέμματα του κόσμου στην Ελλάδα

Φαραντούρη: Ο Μίκης έστρεψε τα βλέμματα του κόσμου στην Ελλάδα
Φαραντούρη: Τι δήλωσε η γνωστή ερμηνεύτρια για το Μίκη Θεοδωράκη.

Η Μαρία Φαραντούρη, η γνωστή ερμηνεύτρια των τραγουδιών του αξέχαστου Μίκη Θεοδωράκη μίλησε στον ΑΝΤ1 για τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη που “σημάδεψε” τη μουσική της διαδρομή. Σε κλίμα συγκίνησης έγινε σήμερα η τελετή αποχαιρετισμού του.

Φαραντούρη: «Ο Μίκης θα συνεχίσει να μας διευθύνει»

“Τι να πεις για τον Μίκη. Ό,τι και να πούμε θα είναι ελάχιστο μπροστα σε αυτόν τον ογκόλιθο, σε αυτόν τον μύθο, σε αυτόν τον άνθρωπο” είπε συγκινημένη η Μαρία Φαραντούρη. “Τα μάτια του κόσμου είναι στραμμένα στην Ελλάδα από όλο τον κόσμο, με την απώλεια του Μίκη όλοι αισθάνονται ότι έχασαν ένα συγγενή τους, ένα φίλο” ανέφερε η κα Φαραντούρη, τονίζοντας ότι “έχει μπει στη συλλογική μνήμη των ανθρώπων και στο εξωτερικό”. Φαραντούρη

Παρατήρησε τέλος ότι η “εποχή δεν παράγει ανθρώπους με τέτοιο ρομαντισμό, αγωνιστικότητα, ταλέντο και οράματα”, ωστόσο σημείωσε ότι ο “Μίκης θα μιλήσει στις νέες γενιές, οι οποίες και θα τον ανακαλύψουν”.

Η Μαρία Φαραντούρη βρέθηκε και στην τελετή αποχαιρετισμού του μεγάλου συνθέτη, όπου και εκεί έκανε δηλώσεις τονίζοντας πως «ο Μίκης θα συνεχίσει να μας διευθύνει».

Ποιοι βρέθηκαν στην τελετή αποχαιρετισμού

Στις 15.00 ακριβώς ξεκίνησε με τρισάγιο, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου η τελετή αποχαιρετισμού του κορυφαίου δημιουργού, Μίκη Θεοδωράκη στον καθεδρικό ναό της Μητρόπολης Αθηνών.

Λίγο πριν τις 3 έφτασε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κρατώντας ένα λευκό τριαντάφυλλο. Ακόμη, στο ναό βρίσκονται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, ο υφυπουργός Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, οι βουλευτές του ΚΚΕ, ο Θανάσης Παφίλης, ο Γιάννης Γκιόκας, η Αλέκα Παπαρήγα και το μέλος της ΠΓ του ΚΚΕ, Νικος Σοφιανός, η Μαρία Φαραντούρη, ο Βασίλης Βασιλικός, ο Γιώργος και η Άννα Νταλάρα, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Αλέξης Χαρίτσης, η Όλγα Γεροβασίλη,η Σοφία Σακοράφα, ο Παύλος Γερουλάνος, ο Γιώργος Λιάνης, ο Κώστας Λαλιώτης, ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Κώστας Μπακογιάννης, η Μαριάνα Βαρδινογιάννη και πρέσβεις ξένων χωρών, ενώ δίπλα στο φέρετρο βρίσκεται η οικογένεια του Μίκη Θεοδωράκη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments