Οικονομία

Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα: Υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με το ΣΕΒ

Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα: Υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με το ΣΕΒ
Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα: Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψε η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα με το ΣΕΒ για την ελληνική επιχειρηματικότητα παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννη Τσακίρη.
Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα: Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψε η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα με το ΣΕΒ για την ελληνική επιχειρηματικότητα παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννη Τσακίρη.

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψε η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα με το ΣΕΒ για την ελληνική επιχειρηματικότητα παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννη Τσακίρη.

Ποιος ο στόχος της συνεργασίας

Στόχος της συνεργασίας είναι η ανάπτυξη του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας και η έμπρακτη στήριξη της ικανότητας της ελληνικής μικρομεσαίας επιχείρησης να καινοτομεί, μέσα από σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Η σύμπραξη των δύο οργανισμών ενισχύει την ελληνική επιχειρηματικότητα, την καινοτομία και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, μέσα από τον κοινό σχεδιασμό και την προώθηση σύγχρονων χρηματοδοτικών εργαλείων, που καλύπτουν πραγματικές ανάγκες των ελληνικών επιχειρήσεων και αντιμετωπίζουν το χρηματοδοτικό κενό της αγοράς. Παράλληλα, στόχος είναι αύξηση της προστιθέμενης αξίας, όπως και η δημιουργία ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Τι δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης

«Προχωρούμε σε φάση ωρίμανσης της ελληνικής οικονομίας. Ένα τμήμα της αύξησης του ΑΕΠ κατά 16,2% το β’ τρίμηνο του 2021, που ανακοίνωσε χθες η ΕΛΣΤΑΤ, πιστώνεται στην Αναπτυξιακή Τράπεζα και στις πολιτικές που υλοποιήσαμε με μεγάλη ταχύτητα κατά τον χρόνο της πανδημίας. Η σημερινή υπογραφή είναι ουσιαστική και θέλουμε να έχουμε στενή συνεργασία. Θα παρακολουθούμε την απορρόφηση των προϊόντων της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας και δίνουμε βαρύτητα στην ουσία, δηλαδή στο να πιάσουν τόπο στην αγορά».

Τι δήλωσε ο κ. Γιάννης Τσακίρης

«Με τη σημερινή υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών κάνουμε ένα ακόμη σταθερό βήμα στην κατεύθυνση ενίσχυσης της ελληνικής επιχειρηματικότητας. Μέσα από κοινό σχεδιασμό θα προχωρήσουμε στην προώθηση σύγχρονων χρηματοδοτικών εργαλείων που θα καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες των ελληνικών επιχειρήσεων και θα αντιμετωπίζουν ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της πραγματικής οικονομίας τη δεδομένη χρονική στιγμή, που δεν είναι άλλο από το χρηματοδοτικό κενό της αγοράς».

Η πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας-HDB, Αθηνά Χατζηπέτρου, τόνισε: «Πάγιος στόχος της HDB είναι να λειτουργεί ως μοχλός ανάπτυξης με νέα χρηματοδοτικά εργαλεία επενδύσεων και συνεπενδύσεων, με νέες συνεργασίες που προσφέρουν επιπλέον δυνατότητες, ενισχύοντας συγχρόνως την καινοτομία στην ελληνική επιχειρηματικότητα. Κεντρική στρατηγική της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας είναι όχι μόνο να στηρίξουμε την ελληνική επιχειρηματικότητα, αλλά και να ενθαρρύνουμε μέσα από πολλαπλά και καινοτόμα εργαλεία τον επιχειρηματία να γίνει πιο εξωστρεφής, σύγχρονος και κυρίως ανταγωνιστικός τόσο στην χώρα μας όσο και σε διεθνές επίπεδο».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΕΒ, Ευθύμιος Βιδάλης, επεσήμανε: «Για τον ΣΕΒ η βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας μας περνά μέσα από την ενίσχυση της συλλογικής μας ικανότητας να καινοτομούμε σε όλους τους τομείς. Στο πλαίσιο αυτό, η στρατηγική συνεργασία του ΣΕΒ με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα στοχεύει να βελτιώσει τους όρους και τις δυνατότητες ανάπτυξης (scale up) του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας, ενώ συγχρόνως υποστηρίζει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να αναπτύξουν καινοτόμα επενδυτικά σχέδια, αξιοποιώντας σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία».

Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα

«Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Ανώνυμη Εταιρία» έχει ως κύριο σκοπό την προώθηση της βιώσιμης και ολιστικής ανάπτυξης της Ελληνικής οικονομίας. Ο κεντρικός ρόλος της ΕΑΤ είναι να λειτουργεί ως εφαλτήριο για την πρόσβαση των επιχειρήσεων στην τραπεζική χρηματοδότηση αντιμετωπίζοντας τις δυσλειτουργίες και τις ανεπάρκειες της αγοράς και να ενθαρρύνει με στοχευμένες δράσεις τις επενδύσεις και τις εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων. Σήμερα, η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα διαχειρίζεται δάνεια που ήδη ξεπερνούν τα 8 δις. Ευρώ.

Στο φάσμα των δραστηριοτήτων της, η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα:

  • Σχεδιάζει και δημιουργεί χρηματοδοτικά εργαλεία για την βέλτιστη διοχέτευση τόσο των Εθνικών όσο και διεθνών κονδυλίων.
  • Προωθεί την καινοτομία και τον ψηφιακό μετασχηματισμό.
  • Στηρίζει τις μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις της χώρας στην προσπάθεια διεθνοποίησής τους ενώ, ταυτόχρονα, διευκολύνει τις μεγάλες επενδύσεις σε υποδομές.
  • Προσελκύει κεφαλαία με στόχο την οικονομική ανάπτυξη και την ενίσχυση απασχόλησης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments