Lifestyle

Matrix 4: Επιστρέφει στην μεγάλη οθόνη με Κιάνου Ριβς

Matrix 4: Επιστρέφει στην μεγάλη οθόνη με Κιάνου Ριβς
Matrix 4: Ο Κιάνου Ριβς ως Neo επιστρέφει με το "The Matrix Resurrections" στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 22 Δεκεμβρίου 2021.

Αρκετά χρόνια μετά το Matrix 3, επιστρέφει στις κινηματογραφικές αίθουσες το τέταρτο μέρος της ταινίας με τον τίτλο “The Matrix Resurrections”. Το επίσημο τρέιλερ του Matrix 4 κυκλοφόρησε την Πέμπτη και θα βγει στους κινηματογράφους στις 22 Δεκεμβρίου του 2021.

Οι προηγούμενες ταινίες «The Matrix», «The Matrix Reloaded» και «The Matrix Revolutions» είχαν καταγράψει αθροιστικά εισπράξεις πάνω από 1,6 δισεκατομμυρίων στο box office. Η μία εκ των αδελφών Wachowski, η Lana, σκηνοθετεί το νέο «Matrix».

Η σκηνοθεσία και το cast της νέας ταινίας

Την σκηνοθεσία του «Resurrections» ανέλαβε μόνη της η Lana Wachowski, η οποία είχε σκηνοθετήσει και γράψει το σενάριο της αρχικής τριλογίας του Matrix, μαζί με την αδερφή της Lilly Wachowski.

Στο cast του επίσης συμμετέχουν οι Jada Pinkett Smith ως Niobe, Lambert Wilson ως The Merovingian, Daniel Bernhardt ως Agent Johnson, Yahya Abdul-Mateen II, Andrew Caldwell, Priyanka Chopra, Jonathan Groff, Neil Patrick Harris, Jessica Henwick, Ellen Hoffman, Eréndira Ibarra, Toby Onwumere, Max Riemelt, Christina Ricci, και Brian J. Smith.

Λίγα λόγια για το Matrix

Η αρχική τριλογία βρίσκει τους ανθρώπους να ζουν σε μία ψηφιακή πραγματικότητα, χωρίς να το γνωρίζουν. Η ταινία προβλήθηκε αρχικά στις ΗΠΑ στις 31 Μαρτίου 1999 και αποτέλεσε την αρχή της σειράς The Matrix, η οποία περιλαμβάνει ταινίες, κόμικς, βιντεοπαιχνίδια και κινούμενα σχέδια.

Απέσπασε τέσσερα βραβεία Όσκαρ στις τεχνικές κατηγορίες. Η ταινία περιγράφει ένα μέλλον στο οποίο ο κόσμος όπως τον ξέρει ο άνθρωπος είναι το Matrix, μια εικονική πραγματικότητα που δημιουργήθηκε και συντηρείται από νοήμονες μηχανές προκειμένου να κατευνάσει, υποτάξει και εκμεταλλευτεί τον ανίδεο ανθρώπινο πληθυσμό ως πηγή ενέργειας, με την υποχρεωτική σύνδεση του στο Matrix μέσω μοσχευμάτων. Ένας προγραμματιστής, ο Νίο (Κιάνου Ριβς), οδηγείται στην αλήθεια και γίνεται η ελπίδα της ανθρωπότητας για σωτηρία.

Περιέχει πολυάριθμες αναφορές στις υποκουλτούρες του κυβερνοπάνκ και των χάκερ, φιλοσοφικές και θρησκευτικές ιδέες, μεσσιανισμό και καρτεσιανισμό, αλλά και σωκρατικό και πλατωνικό ιδεαλισμό. Επίσης, δανείζεται στοιχεία της Πλατωνικής Αλληγορίας του Σπηλαίου του Πλάτωνα.

Δείτε το τρέιλερ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments