Αθλητισμός

Formula 1: Σοκαριστικό τρακάρισμα Χάμιλτον – Φερστάπεν

Formula 1: Σοκαριστικό τρακάρισμα Χάμιλτον – Φερστάπεν
Formula 1: Οι δύο οδηγοί είχαν μία ιδιαίτερα σφοδρή σύγκρουση στην διάρκεια του σημερινού γκραν πρι - από θαύμα γλίτωσε ο Βρετανός οδηγός.

Σε μία σοκαριστική ομολογουμένως σκηνή, Λιούις Χάμιλτον και Μαξ Φερστάπεν συγκρούστηκαν στην διάρκεια του σημερινού γκραν πρι της Formula 1 στην πίστα της Μόντσα!

Οι διεκδικητές του τίτλου είχαν μια μεγάλη μονομαχία που έφερε δίπλα – δίπλα τα μονοθέσιά τους. Κι αφού κανείς από τους δύο δεν πάτησε φρένο, είχαν ένα δυνατό τρακάρισμα που λίγο έλειψε να τραυματίσει σοβαρά τον Βρετανό πιλότο.

Formula 1: Το χρονικό του ατυχήματος

Το ατύχημα έγινε στο σικέιν μετά την έξοδο απ’ τα πιτς. Από εκεί βγήκε καθυστερημένα ο Χάμιλτον, ενώ από την ευθεία ερχόταν με ταχύτητα ο Φερστάπεν με αποτέλεσμα στην πρώτη στιγμή να έχουν επαφή.

Λόγω της σύγκρουσης, η φόρμουλα του Φερστάπεν κυριολεκτικά σκαρφάλωσε πάνω απ’ αυτή του Χάμιλτον, ο οποίος οριακά δεν χτύπησε από τη ρόδα του Φερστάπεν που πέρασε ξυστά από το κεφάλι του. Το roll-bar της Mercedes διαλύθηκε, ενώ για άλλη μια φορά αποδείχθηκε πόσο σημαντικά είναι τα Halo (το υπερυψωμένο σημείο του οχήματος πίσω απ’ το κεφάλι του πιλότου) για την ασφάλεια των οδηγών. Ο Χάμιλτον γλίτωσε τα χειρότερα χάρη στο Halo.

Τα δύο μονοθέσια διαλύθηκαν και κόλλησαν στην αμμοπαγίδα κι ως εκ τούτου εγκατέλειψαν τον αγώνα. Η διαφορά τους στη βαθμολογία έμεινε στο +5 υπέρ του Φερστάπεν.

Το unfair από την πλευρά του Φερστάπεν πάντως είναι ότι δεν πήγε καν να δει αν είναι καλά στην υγεία του ο Χάμιλτον.

Η Formula 1 είναι πρωτάθλημα αγώνων αυτοκινήτου.

To Formula αναφέρεται σε ένα σύνολο κανονισμών που πρέπει απαρεγκλίτως να τηρούνται από τις ομάδες και τα αυτοκίνητα που λαμβάνουν μέρος σε κάθε αγώνα. Για αυτοκίνητα μικρoτερων δυνατοτήτων υπάρχουν τα πρωταθλήματα F2 (αντικατέστησε τη Φόρμουλα 3000 το 2005, Formula GP2 το 2017) και F3, τα οποία θεωρούνται “προθάλαμοι” στην πορεία των νέων οδηγών προς τη Φόρμουλα 1. Την ευθύνη της διοργανώσεως των αγώνων φέρει η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments