Ελλάδα

Μαργαρίτα Θεοδωράκη: Η φωτογραφία που ανέβασε 11 μέρες μετά τον θάνατο του Μίκη

Μαργαρίτα Θεοδωράκη: Η φωτογραφία που ανέβασε 11 μέρες μετά τον θάνατο του Μίκη
Μαργαρίτα Θεοδωράκη: Μία σπάνια φωτογραφία ανέβασε 11 μέρες μετά τον θάνατο του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.

Έντεκα μέρες μετά τον θάνατο του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, η κόρη του Μαργαρίτα Θεοδωράκη ανήρτησε στο Facebook μία σπάνια φωτογραφία. Ο σπουδαίος Έλληνας μουσικοσυνθέτης έφυγε από τη ζωή στις 2 Σεπτεμβρίου σε ηλικία 96 ετών και η κηδεία του έγινε την προηγούμενη Πέμπτη στο Γαλατά Χανιών, ενώ πρόσφατα έγινε και το εννιάμερο μνημόσυνο.

Πιο συγκεκριμένα, η κόρη του μεγάλου μουσικοσυνθέτη ανάρτησε στο Facebook μια σπάνια φωτογραφία με τη μητέρα της, Μυρτώ Αλτίνογλου. Η σύντροφος της ζωής του Μίκη Θεοδωράκη είναι σήμερα 94 ετών. Ο Μίκης Θεοδωράκης και η Μυρτώ Αλτίνογλου παντρεύτηκαν το 1953 και απέκτησαν μαζί δύο παιδιά, την Μαργαρίτα και τον Γιώργο.

Η ανάρτηση της Μαργαρίτας Θεοδωράκη

«ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΜΑ, ΤΗΝ Μαργαρίτα ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΜΑ 5 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΖΩΓΡΑΦΟ ΟΡΕΣΤΗ ΚΑΝΕΛΛΗ ΚΑΙ ΦΙΛΟ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ ΗΛΙΑ ΑΛΤΙΝΟΓΛΟΥ», έγραψε η Μαργαρίτα Θεοδωράκη στο Facebook.

Αποχαιρέτησε τον πατέρα της με το τραγούδι Παληκάρι

Έναν ιδιαίτερα συγκινητικό αποχαιρετισμό επιφύλαξε για τον πατέρα της η Μαργαρίτα Θεοδωράκη. Αντί για επικήδειο λόγο, άρχισε να τραγουδά τους στίχους του τραγουδιού «Το παλικάρι», χωρίς μουσική, σε δικούς του στίχους και μουσική, που ερμήνευσε ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης.

Οι στίχοι του τραγουδιού: “Κλαίνε τα δέντρα κλαίνε τα σύννεφα κι οι φίλοι σου κλαίνε. παλληκάρι στη δουλειά στο σπίτι παλληκάρι μίλαγες κι η γειτονιά μας γέμιζε πουλιά. Άπλωνες το χέρι σου κι έκοβες το φεγγάρι πώς σ’ έκοψε σαν λούλουδο ο Χάρος μια νυχτιά.

Κλαίνε οι τράτες κλαίνε τα κύματα κι οι φίλοι σου κλαίνε. παλληκάρι στα κουπιά στο γλέντι παλληκάρι οι κοπελιές κεντούσανε για σένανε κρυφά κεντούσανε τα όνειρα, τον ήλιο, το φεγγάρι κεντούσαν την αγάπη τους, της βάζανε πανιά. Μαργαρίτα Θεοδωράκη

Κλαίνε οι ναύτες κλαίνε τα σήμαντρα κι οι φίλοι σου κλαίνε. παλληκάρι η μάνα σου τυλίχτηκε στα μαύρα τους φίλους σου τους τύλιξε φουρτούνα, συννεφιά το λιμανάκι ερήμωσε κι η θάλασσα ερημώθη κι ο ήλιος εκαρφώθηκε και δε σαλεύει πια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments