Ελλάδα

Μίκης Θεοδωράκης: Με λουλούδια και μηνύματα το εννιαήμερο μνημόσυνο

Μίκης Θεοδωράκης: Με λουλούδια και μηνύματα το εννιαήμερο μνημόσυνο
Μίκης Θεοδωράκης: Στον τάφο του Μίκη συγκεντρώθηκαν λουλούδια και μηνύματα ανθρώπων που τον εκτιμούσαν και τον θαύμαζαν.

Σε μία λιτή τελετή χωρίς πολύ κόσμο πραγματοποιήθηκε χθες το εννιάμερο μνημόσυνο του Μίκη Θεοδωράκη στον Γαλατά Χανίων. Στο μνημόσυνο του αγαπητού μουσικοσυνθέτη και μεγάλου Έλληνα, έδωσαν το παρών εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, μέλη του Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη, καθώς και φίλοι και άνθρωποι του κύκλου του. Ο Μίκης πέρασε στην αιωνιότητα στις 9 Σεπτεμβρίου, μετά και την ολοκλήρωση της κηδείας του.

Στον τάφο του Μίκη συγκεντρώθηκαν λουλούδια και μηνύματα ανθρώπων που τον εκτιμούσαν και τον θαύμαζαν και τόσο σήμερα, όσο και τις προηγούμενες ημέρες μετά την κηδεία, επισκέφθηκαν τον τάφο του για να τον αποχαιρετήσουν. Μίκης Θεοδωράκης

Μίκης Θεοδωράκης: Βρίσκεται στην αγκαλιά της κρητικής γης

Ο Μίκης Θεοδωράκης βρίσκεται πλέον στην αγκαλιά της κρητικής γης, στο Γαλατά Χανίων, το μέρος το οποίο ο ίδιος επέλεξε να θαφτεί, δίπλα στον πατέρα και τον αδερφό του. Η Κρήτη άνοιξε την αγκαλιά της και τον αποχαιρέτησε με έναν πολύ συγκινητικό τρόπο.

Δεν ήταν μόνο οι 96 βρακοφόροι που τον ακολούθησα και οι χιλιάδες κόσμου που βρέθηκαν εκεί για να πουν το τελευταίο αντίο στον μεγάλο Έλληνα, που έκανε γνωστή τη χώρα μας απ’ άκρη σε άκρη της Γης. Σε μια βαθύτατα συγκινητική στιγμή, ακούστηκε «Ο Αντρειωμένος», το σπουδαίο ριζίτικο, ενώ η κόρη του Μαργαρίτα τον αποχαιρέτησε τραγουδώντας «Το Παλληκάρι».

Στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου, στο πλευρό της οικογένειας του Μίκη Θεοδωράκη βρέθηκαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, η Ντόρα Μπακογιάννη, η Σοφία Σακοράφα, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο Παύλος Πολάκης.

Μετά από τρεις και πλέον ώρες όπου η σορός του τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα στον μητροπολιτικό ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου, στα Χανιά -όπου εκατοντάδες πολίτες συνέρρευσαν κρατώντας ένα λουλούδι και εμφανώς συγκινημένοι για να πουν το «τελευταίο αντίο»- η αυτοκινητοπομπή μετέφερε το φέρετρο στον ναό του Αγίου Νικολάου, στον Γαλατά. Η εξόδιος ακολουθία ξεκίνησε με παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments