Οικονομία

Ρεύμα: Ποια τα νέα μέτρα για τη συγκράτηση των τιμών

Ρεύμα: Ποια τα νέα μέτρα για τη συγκράτηση των τιμών
Ρεύμα: Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προχώρησε σε εξειδίκευση των μέτρων το μεσημέρι της Δευτέρας σε όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ.

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προχώρησε σε εξειδίκευση των μέτρων το μεσημέρι της Δευτέρας σε όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ.

Τι ισχύει για το ρεύμα

  • Επιδοτείται το σύνολο του πληθυσμού με ποσό 30 ευρώ τη μεγαβατόρα. Επιδοτείται, τουλάχιστον για το 4 ο τρίμηνο του 2021, το σύνολο του πληθυσμού για τις πρώτες 300 kWh, με ποσό 30 €/MWh, αντισταθμίζοντας σχεδόν το σύνολο της αναμενόμενης αύξησης του ρεύματος.Η επιδότηση ισχύει και για επαγγελματικά τιμολόγια χαμηλής τάσης. Το κόστος θα καλυφθεί από την ανακατανομή των εσόδων του συστήματος εμπορίας δικαιωμάτων εκπομπών αερίων ρύπων. Συμπερασματικά, τα συνολικά μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων, λόγω της πανδημίας, ανέρχονται πλέον στα 16,6 δισ. ευρώ για το 2021.

Παράλληλα τρεις νέες πρωτοβουλίες αναμένεται να αντιμετωπίσουν τις ανατιμήσεις στο ρεύμα. Οι πρωτοβουλίες περιλαμβάνουν σύμφωνα με το ΑΠΕ -ΜΠΕ:

  • την επιδότηση των καταναλωτών με ποσό ύψους 30 ευρώ ανά μεγαβατώρα, ή κατά αντιστοιχία 3 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα,
  • για κατανάλωση έως 300 κιλοβατώρες το μήνα
  • έκπτωση 30% στα τιμολόγια του ηλεκτρικού που εφαρμόζει η ΔΕΗ για τους πελάτες της από τις 5 Αυγούστου
  • τις καταναλώσεις από 300 έως 600 κιλοβατώρες για τις οποίες η ΔΕΗ εξετάζει τα δεδομένα προκειμένου να καλυφθούν και εκείνες από τις ενδεχόμενες αυξήσεις στο ρεύμα.

“Έρχεται” επιπλέον έκπτωση έως 600 κιλοβατώρες

Εκπτώσεις επιπλέον στο ρεύμα έως 600 κιλοβατώρες το μήνα από ΔΕΗ και ιδιωτικούς παρόχους προανήγγειλε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας. Ο κ. Σκρέκας μιλώντας στο ΣΚΑΙ δήλωσε: «Έχουμε αποφασίσει να στηρίξουμε με 30 ευρώ την κάθε μεγαβατώρα, δηλαδή για κάθε μέσο νοικοκυριό με μηνιαία κατανάλωση 300 κιλοβατώρες ανά μήνα, η επιδότηση στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος θα είναι της τάξης των 9 ευρώ το μήνα. Από ‘κει και πέρα, η ΔΕΗ και οι υπόλοιποι πάροχοι έρχονται με επιπλέον έκπτωση, η ΔΕΗ το έχει ανακοινώσει, με μια επιπλέον έκπτωση που θα κάνει μέχρι 600 κιλοβατώρες το μήνα, για ένα νοικοκυριό, ουσιαστικά θα αντισταθμίσουμε το σύνολο της αύξησης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments