Ελλάδα

Επίθεση με βιτριόλι: Όσα είπε η μητέρα της Ιωάννας Παλιοσπύρου

Επίθεση με βιτριόλι: Όσα είπε η μητέρα της Ιωάννας Παλιοσπύρου
Επίθεση με βιτριόλι: Σήμερα πραγματοποιήθηκε η δίκη για την επίθεση προς το πρόσωπο της Ιωάννας Παλιοσπύρου, ενώ η κατηγορούμενη δεν παρέστη στο δικαστήριο.

Αν και η δίκη για την επίθεση με βιτριόλι ξεκίνησε σήμερα, μετατέθηκε στις 30 του μηνός. Η κατηγορούμενη δεν ήταν παρούσα σε αντίθεση με την Ιωάννα που βρέθηκε στο δικαστήριο φορώντας προστατευτική μάσκα και συνοδευόμενη από τους δικηγόρους και τη μητέρα της.

Βγαίνοντας από τις δικαστικές αίθουσες, η μητέρα της κατηγορουμένης δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «Να είστε καλά, σας ευχαριστώ. Το παιδί μου είναι το καλύτερο». «Αυτή που προσπάθησε να με σκοτώσει απέδειξε ξανά πόσο ψυχρή και δειλή είναι» είπε η Ιωάννα που κατά την άφιξή της στον χώρο των δικαστηρίων κέρδισε το χειροκρότημα των παρευρισκόμενων.

Ζητά μετατροπή της κατηγορίας η κατηγορούμενη

Ομολογεί την πράξη της αλλά ζητά τη μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη η δράστιδα για την επίθεση με το βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, που σήμερα πραγματοποίησε την πρώτη δημόσια εμφάνισή της μετά την επίθεση που δέχθηκε.

Όπως εξήγησε ο δικηγόρος της, Σάκης Κεχαγιόγλου, στο δικαστήριο: «Εκφράζουμε την προσωπική μας συμπάθεια στο θύμα αυτής της επιθέσεως. Η προσωπική και ανθρώπινη πλευρά της υπόθεσης δεν έχει σχέση με τα νομικά. Θεωρώ υποχρέωση μου να εκφράσω στην κ. Παλιοσπύρου τη συμπάθεια μου για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται και θα βρίσκεται για πολλά χρόνια. Το τι θα πει η κατηγορούμενη για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, θα το πει στον οικείο δικονομικά χρόνο».

Ο στόχος των δικαστών

Στόχος των δικαστών είναι η δίκη να ξεκινήσει κανονικά την προγραμματισμένη ημέρα της και να ολοκληρωθεί όσο πιο σύντομα είναι δυνατόν, καθώς επιθυμία τους είναι να μην κλείσει, η κατηγορούμενη, 18μηνο προφυλάκισης, ώστε να μην μείνει ούτε μέρα εκτός φυλακής.

Η κατηγορούμενη θα δικαστεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, και όχι για βαριά σκοπούμενη βλάβη, καθώς – όπως προέκυψε από την έρευνα και τα στοιχεία της δικογραφίας- η 36χρονη είχε σκοπό να σκοτώσει την Ιωάννα. Επίθεση με βιτριόλι

Στη δίκη έχουν κληθεί να καταθέσουν συνολικά 35 μάρτυρες, μεταξύ των οποίων και οι γιατροί της Ιωάννας και οι αστυνομικοί που ασχολήθηκαν με την υπόθεση, οι οποίοι θα περιγράψουν λεπτομερώς την επίθεση με βιτριόλι που δέχθηκε το θύμα, καθώς και την σκληρή μάχη της να κρατηθεί στη ζωή. Βασικό ερώτημα που επιθυμούν να λύσουν οι δικαστές είναι το πού προμηθεύτηκε η 36χρονη δράστης το καυστικό υγρό καθώς και εάν υπήρξε συνεργός στις παρακολουθήσεις της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments