Οικονομία

Μέτρα στήριξης: Στην ατζέντα της κυβέρνησης κρατικά σπίτια με μηδενικό ενοίκιο για νέα ζευγάρια

Μέτρα στήριξης: Στην ατζέντα της κυβέρνησης κρατικά σπίτια με μηδενικό ενοίκιο για νέα ζευγάρια
Μέτρα στήριξης: Νέα μέτρα στήριξης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από το βήμα της 85ης ΔΕΘ όπου εκτός από μειώσεις φόρων και κατάργηση εισφορών , ανακοίνωσε πρωτοβουλίες για τους νέους.

Νέα μέτρα στήριξης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από το βήμα της 85ης ΔΕΘ όπου εκτός από μειώσεις φόρων και κατάργηση εισφορών , ανακοίνωσε πρωτοβουλίες για τους νέους. Στο “τραπέζι” βρίσκεται πλέον και η στήριξη της κυβέρνησης σε νέα ζευγάρια παρέχοντας κρατικά σπίτια με μηδενικό ενοίκιο.

Στις προεκλογικές δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας υπήρχε μια τέτοια πρόταση οπότε είναι πολύ πιθανό να δούμε την παροχή δωρεάν στέγη σε νέα ζευγάρια, μέτρο που αποσκοπεί στο να αρχίσει να αυξάνεται και πάλι ο αριθμός των γεννήσεων.

Έρχονται και νέες παρεμβάσεις

Ο υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόσθετων ευνοϊκών παρεμβάσεων για τους πολίτες, αν και εφόσον ο ρυθμός ανάπτυξης υπερβεί το 5,9% φέτος, ενώ παράλληλα υπογράμμισε την ετοιμότητα της κυβέρνησης για νέες παρεμβάσεις αντιμετώπισης του εισαγόμενου πληθωρισμού, εφόσον αυτός επεκταθεί ή προεκταθεί και το 2022.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, μέσα από τους χώρους της 85ης ΔΕΘ, ο υπουργός υπογράμμισε ακόμα ότι η βούληση και η πολιτική της κυβέρνησης για το 2022, είναι το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας να πληρώσει μικρότερο ΕΝΦΙΑ, ενώ πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο και του Ταμείου Ανάκαμψης, οι πολίτες στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα μπορούν να νιώθουν ασφαλείς ότι «στο επόμενο χρονικό διάστημα θα ‘τρέξουν’ πολύ-πολύ περισσότερα έργα στην περιοχή».

“Έρχονται” φορολογικά κίνητρα

Φορολογικά κίνητρα για την αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών αναμένεται να δοθούν από το 2022 σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ και εξειδίκευσε τη Δευτέρα το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Τι θα περιλαμβάνουν τα φορολογικά κίνητρα

Από τον Ιανουάριο του 2022 και έως το 2025, το 30% των δαπανών που πραγματοποιούνται με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής προς συγκεκριμένους επαγγελματικούς κλάδους και μέχρι του ποσού των 5.000 ευρώ ετησίως, εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημα των φυσικών προσώπων.

Ενδεικτικοί Κλάδοι:

  • Eργασίες υδραυλικού, ηλεκτρολόγου, ελαιοχρωματιστή
  • Οικιακές υπηρεσίες, Υπηρεσίες καθαρισμού, Υπηρεσίες φροντίδας παιδιών, Υπηρεσίες για βοήθεια ατόμων στο σπίτι
  • Γυμναστήρια, σχολές χορού
  • Ταξί
  • Νομικές υπηρεσίες

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments