Τεχνολογία

Smartphone: Δεν θα το πιστέψετε με τι μπορείτε να απολυμάνετε το κινητό σας

Smartphone: Δεν θα το πιστέψετε με τι μπορείτε να απολυμάνετε το κινητό σας
Smartphone: Μπορεί να αγαπάμε το κινητό μας γιατί μας ψυχαγωγεί, ωστόσο δεν είμαστε οι μόνοι. Την συσκευή μας εκτιμούν επίσης και πολλά μικρόβια.

Ας δούμε παρακάτω στο κείμενο που ακολουθεί, πως μπορούμε να διατηρήσουμε πάντοτε καθαρή την επιφάνεια της αγαπημένης μας συσκευής smartphone, χρησιμοποιώντας απλά υλικά που ποτέ δεν θα πιστεύατε ότι θα μπορούσαν να «βγάλουν τη δουλεία».

Smartphone: Η επιφάνεια του κινητού μας, όσο και αν δεν φαίνεται, είναι  πολύ βρώμικη και συγκεντρώνει χιλιάδες μικρόβια.

Smartphone

Χρησιμοποιώντας υλικά που έχουμε στο σπίτι μπορούμε να την καθαρίζουμε εύκολα. Πως γίνεται αυτό;

Με μαντηλάκι γυαλιών: Χρησιμοποιήστε ένα μαντηλάκι για καθαρισμό του κινητού σας. Βρέξτε το ελαφρώς και με αυτό καθαρίστε την οθόνη αλλά και το πίσω μέρος του κινητού. Στη συνέχεια περάστε το με τη στεγνή μεριά του πανιού μέχρι να στεγνώσει.

Με απλό πανί από μικροΐνες: Αν δεν έχετε μαντηλάκι γυαλιών χρησιμοποιήστε ένα υγρό πανί από μικροΐνες με νερό και σαπούνι χεριών, προσέχοντας να μην εισχωρήσει υγρό σε κάποιο άνοιγμα.

Με μπατονέτες: Χρησιμοποιείστε μπατονέτες για τα πιο δύσκολα σημεία. Καθαρίστε τις υποδοχές του φορτιστή, των ακουστικών και το εσωτερικό όπου μπαίνει η μπαταρία.

Smartphone: Σημειώνεται ότι το κινητό δεν πρέπει να είναι στη φόρτιση. Επίσης, πριν τον καθαρισμό θα πρέπει να αφαιρέστε τη θήκη, αν χρησιμοποιείτε, και να βεβαιωθείτε ότι τυχόν ανοίγματα ή θύρες είναι κλειστά.

Μην χρησιμοποιείτε αντισηπτικά χεριών, διαβρωτικά μαντηλάκια ή καθαρό οινόπνευμα, καθώς μπορούν να φθείρουν την προστατευτική επίστρωση του κινητού σας.

Smartphone: Λίγα λόγια για τις συσκευές

Το smartphone είναι ένα κινητό τηλέφωνο βασισμένο σε ένα λειτουργικό σύστημα κινητής τηλεφωνίας με περισσότερο προηγμένη υπολογιστική ικανότητα και συνδεσιμότητα σε σχέση με ένα συμβατικό κινητό τηλέφωνο.

Τα πρώτα smartphones συνδύαζαν τις λειτουργίες ενός προσωπικού ψηφιακού βοηθού (PDA) και ενός κινητού τηλεφώνου. Σε μεταγενέστερα μοντέλα προστέθηκαν οι λειτουργίες των φορητών media players, low-end compact ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, βιντεοκάμερες τσέπης, καθώς και μονάδες πλοήγησης GPS, με αποτέλεσμα την διαμόρφωση μιας πολυχρηστικής συσκευής. Όλα τα σύγχρονα smartphones έχουν οθόνες αφής υψηλής ανάλυσης και web browsers για πλοήγηση στο ίντερνετ.

Η πρόσβαση σε δεδομένα υψηλής ταχύτητας παρέχεται μέσω Wi-Fi και μέσω κινητών ευρυζωνικών υπηρεσιών. Τα τελευταία χρόνια, η ταχεία ανάπτυξη στην αγορά των εφαρμογών για κινητά και στο εμπόριο κινητών τηλεφώνων έχει γίνει οδηγός για την ευρεία υιοθέτηση των smartphones.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments