Τεχνολογία

TikTok Κίνα: Περιορίζεται σε μόλις 40 λεπτά τη μέρα για τα παιδιά

TikTok Κίνα: Περιορίζεται σε μόλις 40 λεπτά τη μέρα για τα παιδιά
TikTok Κίνα: Φέρνει αλλαγές για τα παιδιά έως 14 ετών.

Ύστερα από την απόφαση της κινεζικής κυβέρνησης να επιτρέπει στα ανήλικα παιδιά να έχουν πρόσβαση στον online gaming κόσμο μόνο 3 ώρες την εβδομάδα, τώρα προχωρά στον περιορισμό τους για τη χρήση της πλατφόρμας του TikTok στην Κίνα σε μόλις 40 λεπτά ημερησίως.

TikTok Κίνα: Τι είναι το Youth Mode που έρχεται

H αντίστοιχη έκδοση του TikTok στην Κίνα που ονομάζεται Douyin ανακοίνωσε ότι θα εμπλουτίσει τις λειτουργίες του με το νέο Youth Mode για τα παιδιά κάτω των 14. Η νέα λειτουργία θα τους επιτρέπει να χρησιμοποιούν την εφαρμογή μόνο για 40 λεπτά την ημέρα και δεν θα μπορούν να την ανοίξουν από τις 10:00 π.μ. έως τις 6:00 μ.μ. TikTok Κίνα

Ο συγκεκριμένος νέος τρόπος λειτουργίας που αφορά τους νέους ισχύει μόνο για τους εγγεγραμμένους χρήστες που έχουν δηλώσει το πραγματικό τους όνομα, χρησιμοποιώντας το σύστημα ελέγχου ταυτότητας. Το εν λόγω σύστημα του ελέγχου της ταυτότητας ενός χρήστη απαιτεί κρατικά αποδεικτικά αναγνωριστικά προκειμένου να γίνει η ταυτοποίηση των στοιχείων του. Τέλος, αναφορικά με το Youth Mode, η ByteDance ανέφερε ότι θα προνοήσει να εμφανίζει στο Douyin επιμελημένο περιεχόμενο για παιδιά, όπως πειράματα, εκθέσεις σε μουσεία, αλλά και τα φυσικά τοπία της χώρας.

Όριο 3 ώρες την εβδομάδα στο gaming για τα παιδιά

Η Κίνα κάνει ακόμα πιο αυστηρή τη νομοθεσία που αφορά τα παιδιά και το gaming. Τα νέα μέτρα που τέθηκαν σε εφαρμογή στην πολυπληθή χώρα, ορίζουν πως όλα τα παιδιά κάτω των 18 ετών απαγορεύεται να παίζουν video games για πάνω από 3 ώρες την εβδομάδα. Μάλιστα, το gaming επιτρέπεται σε συγκεκριμένες ώρες και μέρες, από τις 20:00 έως τις 21:00 την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή, καθώς και σε αργίες.

Οι προηγούμενοι κανονισμοί όριζαν το gaming στη 1.5 ώρα την ημέρα. Ωστόσο η κυβέρνηση επικαλείται την ψυχική υγεία των παιδιών και αποφάσισε να κάνει πιο αυστηρή τη νομοθεσία. Οι νέοι κανονισμοί ισχύουν και για τις εταιρίες που προσφέρουν online gaming υπηρεσίες σε ανήλικους, περιορίζοντας την ικανότητά τους να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εκτός αυτών των ωρών. Επιπλέον, οι εταιρίες απαγορεύεται να προσφέρουν πρόσβαση σε χρήστες που δεν έχουν κάνει log-in με το πραγματικό τους όνομα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments