Οικονομία

Γιάννης Στουρνάρας: “Έρχεται” δεκαετία με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης

Γιάννης Στουρνάρας: “Έρχεται” δεκαετία με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης
Γιάννης Στουρνάρας: Αισιόδοξος για την πορεία ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας είναι ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννης Στουρνάρας. Μάλιστα προβλέπει ταχύτερη ανάκαμψη ακόμη και από τις κυβερνητικές προβλέψεις.

Αισιόδοξος για την πορεία ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας είναι ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννης Στουρνάρας. Μάλιστα προβλέπει ταχύτερη ανάκαμψη ακόμη και από τις κυβερνητικές προβλέψεις.

Μιλώντας στην εφημερίδα “Τα Νέα” ο κ. Στουρνάρας θεωρεί πιθανή από εφέτος την επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στα προ της πανδημίας επίπεδα, ενώ τονίζει πως ο συνδυασμός της ισχυρής ανάκαμψης με την υλοποίηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων θα ανοίξει τον δρόμο για τη συνέχιση της απόκτησης ελληνικών χρεογράφων από την ΕΚΤ, ακόμη και μετά από την λήξη του έκτακτου προγράμματος.

Αισιοδοξία για την επόμενη δεκαετία

Ο κ. Στουρνάρας θεωρεί ότι στην επόμενη δεκαετία θα διατηρηθούν υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης – 3,5% κατά μέσο όρο κάθε χρόνο. Οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης θα συμβάλουν στη μείωση του λόγου του χρέους ως προς το ΑΕΠ – το χρέος από 200% του ΑΕΠ εφέτος, θα μειωθεί στο 187% το 2022.

Για τα πρόσφατα μέτρα στήριξης στη ΔΕΘ

Αναφορικά με τα πρόσφατα κυβερνητικά μέτρα ο κεντρικός τραπεζίτης τα αξιολογεί ως θετικά, σημειώνοντας ότι με τα μέτρα αυτά που κατέστησαν δυνατά λόγω των αυξημένων φορολογικών εσόδων, πρόκειται να διοχευτεθούν στην οικονομία άλλα 4,4 δισ. ευρώ στο δεύτερο εξάμηνο του 2021.

Στουρνάρας: Πάνω από 6% ανάπτυξη το 2021

Αισιόδοξος από την πορεία της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννης Στουρνάρας. Σε συνέντευξή του στο Politico προβλέπει ότι η αύξηση του ΑΕΠ το 2021 θα ξεπεράσει το 6%.

Μάλιστα, σημείωσε πως στο τέλος της χρονιάς το ΑΕΠ της χώρας θα διαμορφωθεί σε υψηλότερο επίπεδο από εκείνο που ήταν πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας. Εκτίμησε ότι η Ελλάδα θα διατηρήσει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, της τάξεως του 3,5% ετησίως, για τα επόμενα 10 χρόνια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments