Οικονομία

Επιδόματα: “Τρέχουν” οι αιτήσεις για δύο οικονομικές ενισχύσεις από ΟΑΕΔ και ΟΠΕΚΑ

Επιδόματα: “Τρέχουν” οι αιτήσεις για δύο οικονομικές ενισχύσεις από ΟΑΕΔ και ΟΠΕΚΑ
Επιδόματα: Δύο επιδόματα από ΟΑΕΔ και ΟΠΕΚΑ “τρέχουν” οι αιτήσεις αυτό το διάστημα. Πρόκειται για το ειδικό εποχικό βοήθημα και το επίδομα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών.
Επιδόματα: Δύο επιδόματα από ΟΑΕΔ και ΟΠΕΚΑ “τρέχουν” οι αιτήσεις αυτό το διάστημα. Πρόκειται για το ειδικό εποχικό βοήθημα και το επίδομα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών.

Δύο επιδόματα από ΟΑΕΔ και ΟΠΕΚΑ “τρέχουν” οι αιτήσεις αυτό το διάστημα. Πρόκειται για το ειδικό εποχικό βοήθημα και το επίδομα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών.

Οι “ταυτότητες” των επιδομάτων

Ειδικό εποχικό βοήθημα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το ειδικό εποχικό βοήθημα του ΟΑΕΔ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν μέχρι και 30 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 14:00.

Ποια τα ποσά της ενίσχυσης

Το ύψος του ειδικού εποχικού βοηθήματος ξεκινά από 508,20 ευρώ έως 1.016,40 ευρώ και καταβάλλεται εφάπαξ στο τρίμηνο Σεπτεμβρίου-Νοεμβρίου κάθε έτους.

Ποια τα κριτήρια χορήγησης

Για όλες τις κατηγορίες εκτός των οικοδόμων ισχύουν τα εξής:

  • να έχουν πραγματοποιήσει το ημερολογιακό έτος που προηγείται του έτους καταβολής του βοηθήματος από 50 έως 210 ημέρες ασφάλισης στον κλάδο τους
  • για τους δασεργάτες – ρητινοσυλλέκτες και σμυριδορύκτες Νάξου απαιτούνται από πενήντα 50 έως διακόσιες σαράντα 240 ημέρες ασφάλισης στον κλάδο τους
  • οι μισθωτοί τουριστικών και επισιτιστικών επαγγελμάτων πρέπει να έχουν πραγματοποιήσει κατά το ημερολογιακό έτος που προηγείται της καταβολής του βοηθήματος 75 τουλάχιστον ημερομίσθια και όχι περισσότερα από πενήντα (50) ημερομίσθια κατά τη χρονική περίοδο από 1η Οκτωβρίου έως 31 Δεκεμβρίου του προηγούμενου της καταβολής ημερολογιακού έτους
  • για τους χειριστές εκσκαπτικών, ανυψωτικών, οδοποιητικών κ.λπ. μηχανημάτων απαιτούνται από 70 έως 210 ημέρες ασφάλισης στον κλάδο τους τα ημερομίσθια που έχουν τυχόν πραγματοποιήσει σε άλλους κλάδους κατά το ημερολογιακό έτος που προηγείται της καταβολής να μην είναι περισσότερα από αυτά που πραγματοποίησαν στον επαγγελματικό κλάδο ως μέλη του οποίου ζητούν το βοήθημα το σύνολο των ημερομισθίων που έχουν πραγματοποιήσει κατά το ημερολογιακό έτος που προηγείται της καταβολής να μην υπερβαίνει τα 240 ημερομίσθια

Επίδομα ορεινών περιοχών

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στην ψηφιακή πλατφόρμα του ΟΠΕΚΑ , ΗΔΙΚΑ – που αφορά στη χορήγηση εισοδηματικής ενίσχυσης σε οικογένειες, τουλάχιστον 2 ατόμων, που διαμένουν συνεχώς σε Ορεινές και Μειονεκτικές Περιοχές για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δύο ετών.

Μέχρι πότε θα είναι ανοιχτή η πλατφόρμα

Η ψηφιακή πλατφόρμα θα παραμείνει στην διάθεση των δικαιούχων μέχρι 30 Οκτωβρίου 2021 για την υποβολή των αιτήσεων, έτους 2021. Οι πολίτες των οποίων η Αίτηση του 2020 απορρίφθηκε, πρέπει να υποβάλλουν ξανά για το έτος 2021 νέα αίτηση προκειμένου να εξεταστεί η πλήρωση των προϋποθέσεων χορήγησης της εισοδηματικής ενίσχυσης. Ο πολίτης μπορεί πλέον ηλεκτρονικά και σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να ολοκληρώνει τη διαδικασία υποβολής του αιτήματός του, με τους κωδικούς του TAXIS. Στη συνέχεια, μέσω της διαλειτουργικότητας και με σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα θα πραγματοποιούνται αυτόματοι έλεγχοι και διασταυρώσεις στοιχείων του αιτούντος, ενώ με email (μέιλ) ή μεsms θα αποστέλλεται στο τέλος η σχετική ειδοποίηση στον ενδιαφερόμενο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments