Πολιτική

Βαρβιτσιώτης: Δεν θα γίνουν ανεκτές κινήσεις οι οποίες προσβάλλουν τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα

Βαρβιτσιώτης: Δεν θα γίνουν ανεκτές κινήσεις οι οποίες προσβάλλουν τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα
Βαρβιτσιώτης: «Αν η Τουρκία θέλει να υπάρξει βελτίωση των σχέσεων της με την Ελλάδα, πρέπει να το αποδείξει στην πράξη», επισημαίνει ο υπουργός.
Βαρβιτσιώτης: «Αν η Τουρκία θέλει να υπάρξει βελτίωση των σχέσεων της με την Ελλάδα, πρέπει να το αποδείξει στην πράξη», επισημαίνει ο υπουργός.

«Δεν θα γίνουν ανεκτές κινήσεις στο πεδίο, οι οποίες προσβάλλουν τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα», διαμηνύει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, με συνέντευξή του στην εφημερίδα POLITICAL.

«Η Ελλάδα έχει δείξει εμπράκτως ότι επιθυμεί τον διάλογο και τη συνεννόηση. Την ίδια στιγμή, η Τουρκία συνεχίζει τη ρητορική των υψηλών τόνων, κι αυτό είναι κάτι που δεν περνά απαρατήρητο, ούτε μένει αναπάντητο από την ελληνική πλευρά. Για άλλη μια φορά, προειδοποιούμε ότι δεν θα γίνουν ανεκτές κινήσεις στο πεδίο, οι οποίες προσβάλλουν τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα. Γι’ αυτό και δεν εφησυχάζουμε. Παρακολουθούμε και, αν χρειαστεί, είμαστε πάντα έτοιμοι να απαντήσουμε στις προκλήσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Βαρβιτσιώτης

Επιπροσθέτως, επισημαίνει ότι «αν η Τουρκία θέλει να υπάρξει βελτίωση των σχέσεων της με την Ελλάδα, πρέπει να το αποδείξει στην πράξη, να εγκαταλείψει τη νέο-οθωμανική ρητορική, να μην επιστρέψει σε προκλήσεις στο πεδίο και να δείξει επιτέλους πως σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας, κάτι που επιμένει να μην κάνει έως σήμερα».

Βαρβιτσιώτης: Τι επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών για την συμφωνία AUKUS

Αναφερόμενος στη συμφωνία AUKUS, o αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών επισημαίνει ότι η ΕΕ δεν μπορεί να έχει ρόλο ηττημένου ούτε απατημένου, αλλά ρόλο πρωταγωνιστή. Βαρβιτσιώτης

Και προσθέτει: «Η συμφωνία αποτελεί καθοριστικής σημασίας παράγοντα για τον προσδιορισμό του παγκόσμιου ρόλου της. Η Ευρώπη έχει μπροστά της μεγάλα διλήμματα να διαχειριστεί και πολλές προκλήσεις να απαντήσει. Η απάντησή μας, όμως, πρέπει να είναι μία και σαφής: Περισσότερη Ευρώπη, ασφαλέστερη Ευρώπη, ισχυρότερη Ευρώπη. Ικανή να παίζει διεθνή ρόλο και να έχει φωνή στις παγκόσμιες υποθέσεις».

Ερωτηθείς για τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, τονίζει ότι «κανένας δεν είναι υπεράνω κριτικής και η συγγνώμη του Αρχιεπισκόπου το αποδεικνύει».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments