Πολιτική

Ηλιόπουλος: Με την κάλυψη της Χρυσής Αυγής νεοναζί έχουν μετατρέψει λύκειο στη Σταυρούπολη σε πεδίο μάχης

Ηλιόπουλος: Με την κάλυψη της Χρυσής Αυγής νεοναζί έχουν μετατρέψει λύκειο στη Σταυρούπολη σε πεδίο μάχης
Ηλιόπουλος: «Τα υπουργεία Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη απλά παρακολουθούν τους νεοναζί να μετατρέπουν το σχολείο σε ορμητήριο», αναφέρει ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σκληρή κριτική κατά της κυβέρνησης με αφορμή τα γεγονότα στο Λύκειο της Σταυρούπολης άσκησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, κος Νάσος Ηλιόπουλος.

«Εδώ και δύο μέρες, με την κάλυψη της Χρυσής Αυγής, νεοναζί έχουν μετατρέψει λύκειο στη Σταυρούπολη σε πεδίο μάχης. Σήμερα ανενόχλητοι κατάφεραν να εκτοξεύουν ακόμα και μολότοφ εναντίον της αντιφασιστικής συγκέντρωσης, υπό τα αδιάφορα βλέμματα διμοιρίας των ΜΑΤ», αναφέρει ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Η ηγεσία των νεοναζί μπορεί να είναι φυλακή, το δηλητήριο όμως του ρατσισμού και του φασισμού είναι ακόμα εδώ». Υποστηρίζει ότι «η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες για τη σημερινή έκρηξη νεοναζιστικής βίας», σημειώνει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αναφέροντας ειδικότερα ότι «η αναβάθμιση της ακροδεξιάς πτέρυγας και η ανοχή ακόμα και της δημοσιοποίησης ονομάτων νηπίων με μεταναστευτική καταγωγή από βουλευτή της δίνει χώρο στους νεοναζί και ανοίγει το δρόμο για πιο επιθετικές ενέργειες από τη μεριά τους». Ηλιόπουλος

«Πυρά» κατά των υπουργείων Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη

Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «τα υπουργεία Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη απλά παρακολουθούν τους νεοναζί να μετατρέπουν σχολείο σε ορμητήριο».

«Η κοινωνία θα παλέψει και θα νικήσει ξανά τους νεοναζί, ούτε βήμα πίσω», υπογραμμίζει ο κ. Ηλιόπουλος.

ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: Τραυματίστηκαν μαθήτριες μέσα στο σχολείο – Τρεις συλλήψεις

Νέα επεισόδια έλαβαν χώρα το πρωί της Τετάρτης μετά τη νέα επίθεση κουκουλοφόρων, που στηρίζονται από τη Χρυσή Αυγή, στην αντιφασιστική συγκέντρωση των φοιτητών.

Τρομοκρατημένοι γονείς μαθητών σπεύδουν στο σχολικό συγκρότημα για να διαπιστώσουν αν είναι καλά τα παιδιά τους. «Δεν γίνεται να ζούμε με το άγχος το τι θα γίνει με τα παιδιά μας στο σχολείο», σημειώνει χαρακτηριστικά γονέας μαθήτριας της Ά Λυκείου του ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.

«Πρέπει να είναι και μαθητές αυτοί που συμμετέχουν στα επεισόδια αλλά πρέπει να μπαίνουν και άλλα άτομα από πίσω. Δεν πιστεύω ότι βγαίνουν από την τάξη για να πετάξουν και ξαναμπαίνουν. Εγώ προσωπικά δεν γίνεται να είμαι στη δουλειά μου και να έχω το μυαλό μου εδώ πέρα», κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments