Lifestyle

Η επιστήμη μίλησε: Αυτές οι γυναίκες απολαμβάνουν περισσότερο το κρεβάτι

Η επιστήμη μίλησε: Αυτές οι γυναίκες απολαμβάνουν περισσότερο το κρεβάτι
Η επιστήμη μίλησε: Ποιες γυναίκες δυσκολεύονται να απολαύσουν την ερωτική συνεύρεση.

Το ποσοστό των γυναικών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη σεξουαλική τους ζωή, δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο: Πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Sexual Medicine το προσδιορίζει στο 43%, απαριθμώντας δυσλειτουργίες όπως η χαμηλή λίμπιντο, η σπανιότητα των οργασμών αλλά και ο πόνος κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης.

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που συμβάλλουν σε αυτό.

  • Πρώτα από όλα, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το λεγόμενο «οργασμικό κενό» εν πολλοίς οφείλεται στην τάση ακόμη και σήμερα πολλών ανδρών να μην δίνουν και πολύ μεγάλη σημασία στις ανάγκες των γυναικών συντρόφων τους κατά τη διάρκεια του έρωτα.
  • Δεύτερον, δεν λείπουν φυσικά και οι ιατρικοί παράγοντες, αφού συγκεκριμένα φάρμακα ή προβλήματα υγείας μπορούν να οδηγήσουν σε τέτοιου είδους δυσκολίες.
  • Τρίτον, αρκετές γυναίκες, εξαιτίας κοινωνικών προτύπων που τις κάνουν να καταπιέζουν τη σεξουαλικότητά τους ή να αντιμετωπίζουν το σώμα τους ως «βρώμικο», δεν πειραματίζονται με τον αυνανισμό, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να… βάλουν ένα χεράκι σε περίπτωση που τα πράγματα δεν πηγαίνουν ακριβώς όπως πρέπει, ενώ δεν αποκλείεται ακόμη και να μην γνωρίζουν ούτε οι ίδιες τι ακριβώς τους αρέσει.
  • Φυσικά, υπάρχουν και πολλές γυναίκες που δεν απολαμβάνουν το σεξ επειδή έχουν κάποιο τραυματικό βίωμα το οποίο δεν έχουν ακόμη ξεπεράσει.

Όμως πρόσφατη έρευνα εξέτασε και το ενδεχόμενο να παίζει κάποιο ρόλο και η προσωπικότητα των ίδιων των γυναικών.

Ως δείγμα, οι ερευνητές επέλεξαν γυναίκες που λάμβαναν αγωγή για να διορθώσουν κάποια σεξουαλική δυσλειτουργία. Η καθεμία συμπλήρωσε ένα ερωτηματολόγιο που μετρούσε χαρακτηριστικά όπως η εξωστρέφεια, η ευγένεια, η ευσυνειδησία, η συναισθηματική σταθερότητα και η δεκτικότητα σε νέες εμπειρίες. Έπειτα, κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις που σχετίζονταν με τη διαχείριση προβλημάτων.

Τα συμπεράσματα

Οι επιστήμονες κατέληξαν ότι όσο πιο εξωστρεφείς ήταν οι συμμετέχουσες και όσο πιο θετική στάση είχαν απέναντι στη ζωή, τόσο βελτιωνόταν και η εμπειρία τους από την ερωτική συνεύρεση.

Σε αντίστοιχα συμπεράσματα είχαν καταλήξει και προγενέστερες έρευνες για το ζήτημα.

Η δεκτικότητα σε νέες εμπειρίες και η θετική αντιμετώπιση της ζωής, πάντως, δεν είναι μόνο στόχος αυτοβελτίωσης. Συχνά μπορεί να είναι και μια απόδειξη ότι μια γυναίκα μεγάλωσε με λιγότερη καταπίεση ή ότι την απασχολούν λιγότερο τα κοινωνικά στερεότυπα με αποτέλεσμα να γίνεται πιο περιπετειώδης και να απολαμβάνει περισσότερο την ερωτική επαφή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments