Ελλάδα

ΕΠΑΛ Ευόσμου: Δεκάδες προσαγωγές για τα επεισόδια

ΕΠΑΛ Ευόσμου: Δεκάδες προσαγωγές για τα επεισόδια
ΕΠΑΛ Ευόσμου: Οι προσαχθέντες εντοπίστηκαν να κινούνται κατά ομάδες από τον Εύοσμο προς τους Αμπελόκηπους.

Σε τουλάχιστον 30 προσαγωγές υπόπτων για τα επεισόδια που σημειώθηκαν το πρωί στο ΕΠΑΛ Ευόσμου προχώρησε η αστυνομία στη Θεσσαλονίκη. Οι προσαχθέντες εντοπίστηκαν να κινούνται κατά ομάδες από τον Εύοσμο προς τους Αμπελόκηπους, όπου φαίνεται να κατευθύνονταν προς το ΕΠΑΛ της περιοχής. Εγκλωβίστηκαν όμως από αστυνομικές δυνάμεις σε στενά της περιοχής και σε εισόδους πολυκατοικιών.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν και σε σωματικό έλεγχο των ατόμων, σύμφωνα με το Grtimes.gr. Εξετάζεται η συμμετοχή τους στα επεισόδια που σημειώθηκαν νωρίτερα στο ΕΠΑΛ Ευόσμου όπου δεκάδες άτομα χρησιμοποιώντας ως ορμητήριο το σχολικό συγκρότημα βγήκαν στους δρόμους, πετώντας πέτρες, πυρσούς, κροτίδες και άλλα αντικείμενα, ενώ έστησαν και οδοφράγματα πυρπολώντας κάδους απορριμμάτων.

ΕΠΑΛ Ευόσμου: Είχαν στήσει οδοφράγματα για δεύτερη ημέρα και εκτόξευαν κροτίδες και πέτρες

Αδιευκρίνιστο είναι αν μεταξύ των ατόμων βρίσκονται και μαθητές. Οι άγνωστοι επιτέθηκαν και κατά δημοσιογράφων και τηλεοπτικών συνεργείων που προσπάθησαν να προσεγγίσουν το σχολείο. Μέχρι στιγμής, επίσημα η ΕΛ.ΑΣ. δεν έχει ανακοινώσει στοιχεία για προσαγωγές ή συλλήψεις. Νωρίτερα, τα άτομα, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, εξήλθαν από το ΕΠΑΛ Ευόσμου και συντονισμένα κινήθηκαν σε κεντρικούς δρόμους, μέσω των πεζοδρομίων και χωρίς αν διακοπεί η κυκλοφορία.

Έξω από το ΕΠΑΛ Ευόσμου είχαν στήσει οδοφράγματα για δεύτερη ημέρα και εκτόξευαν κροτίδες και πέτρες εναντίον των δημοσιογράφων και των φωτορεπόρτερ που βρισκόταν στο σημείο, προκειμένου να καλύψουν την κινητοποίηση, αλλά και εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Δείτε βίντεο από τις προσαγωγές και τα επεισόδια

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments