Διεθνή

Καρτ ποστάλ: Πως φαντάζονταν το 2000 οι άνθρωποι του 1900

Καρτ ποστάλ: Πως φαντάζονταν το 2000 οι άνθρωποι του 1900
Καρτ ποστάλ: Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι ματιές στο μέλλον, από ανθρώπους που έζησαν το 1900.

Το 1900, οι Γερμανοί φαίνεται πως είχαν μεγάλες ελπίδες για την ανθρωπότητα, τις εφευρέσεις και τις εμπειρίες που θα δημιουργήσουμε συλλογικά στο μέλλον. Αυτό μαρτυρούν μερικές γερμανικές καρτ ποστάλ οι οποίες κρατώντας βέβαια το στυλ και το πνεύμα της εποχής, φαντάζονταν ένα φαντασμαγορικό 2000, με εφευρέσεις, μερικές εξ των οποίων ναι μεν έγιναν στο μέλλον, όμως πολλές με εντελώς διαφορετικό τρόπο.

Το διαφορετικό αυτό βέβαια αποτέλεσμα είναι άλρως ενδιαφέρον για τον σύγχρονο άνθρωπο που ζει το μέλλον των εξελίξεων που περίμεναν οι παλαιότεροι.

Καρτ ποστάλ: Ποιοι ήταν οι εμπνευστές αυτής της ενδιαφέρουσας ιδέας

Κι ενώ θα νόμισε κανείς ότι αυτές οι ιδέες θα προέρχονταν από το μυαλό των οραματιστών, των επιστημόνων ή των εφευρετών, σε αυτό το σενάριο ο εφευρέτης του μέλλοντος ήταν ένα γερμανικό εργοστάσιο σοκολάτας με το όνομα Theodor Hildebrand & Son. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1817 από τον ζαχαροπλάστη Theodor Hildebrand στο κέντρο του Βερολίνου. Η Hildebrand από το 1830 χρησιμοποίησε ατμομηχανές για πρώτη φορά στην Πρωσία. Το εργοστάσιο σοκολάτας «ατμού» θα μπορούσε να προσφέρει σοκολάτα σε μεγαλύτερες ποσότητες σε χαμηλή τιμή.

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Έκθεσης του Παρισιού του 1900, το εργοστάσιο σοκολάτας Hildebrand αποφάσισε να δημιουργήσει μια ενδιαφέρουσα καμπάνια μάρκετινγκ με λίγο φουτουριστικό χαρακτήρα. Η καμπάνια είχε τίτλο «Γερμανία το έτος 2000» και περιελάμβανε πολύχρωμες καρτ ποστάλ που απεικονίζουν τη θεωρητική ζωή στον 21ο αιώνα. Συνολικά, παρήχθησαν 12 κάρτες που απεικονίζουν το μέλλον και ο Χίλντεμπραντ γλίστρησε αυτές τις πολύχρωμες προβλέψεις για το μέλλον στα κουτιά με τα καλύτερα σε πωλήσεις γλυκά και σοκολάτες.

Οι αισιόδοξες ερμηνείες οραματίζονταν ανθρώπους με βικτοριανή μόδα να απολαμβάνουν ζωές απεριόριστης αναψυχής και άνεσης που επιτρέπονται από έναν αιώνα τεχνολογικής προόδου. Οι προβλεπόμενες καινοτομίες κυμαίνονται από ακριβείς (ζωντανές μεταδόσεις θεατρικών έργων) έως παράλογες (πόλεις που καλύπτονται από γυάλινες στέγες ανθεκτικές στις καιρικές συνθήκες) έως καταθλιπτικά αληθοφανείς στο εγγύς μέλλον (καλοκαιρινές διακοπές στο Βόρειο Πόλο).

Καρτ ποστάλ: Δείτε φωτογραφίες με τις ευφάνταστες δημιουργίες

Καρτ ποστάλ

Κινούμενα πεζοδρόμια

Βόλτα στη λίμνη με χρήση μπαλονιών

Καρτ ποστάλ

Μηχανή που αλλάζει τον καιρό

Υβρίδιο πλοίου – τρένου

Καρτ ποστάλ

Τουριστικά υποβρύχια

Οροφές πόλεων, που «μπλοκάρουν» τον κακό καιρό.

Καρτ ποστάλ

Μετακίνησε πόλεων μέσω τρένων

Καρτ ποστάλ

Προσωπικά… αερόστατα

Καρτ ποστάλ

Διακοπές στο Βόρειο Πόλο

Ζωντανές προβολές θεατρικών παραστάσεων

X Ray συσκευές παρακολούθησης

Προσωπικές ιπτάμενες συσκευές

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments