Ελλάδα

Δημήτρης Λιγνάδης: Παραπομπή σε δίκη για 4 βιασμούς ανηλίκων ζητά η εισαγγελέας

Δημήτρης Λιγνάδης: Παραπομπή σε δίκη για 4 βιασμούς ανηλίκων ζητά η εισαγγελέας
Δημήτρης Λιγνάδης: Η εισαγγελέας απορρίπτει τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς του κατηγορούμενου.

Στην Τρίπολη παραμένει προφυλακισμένος ο Δημήτρης Λιγνάδης όμως υπάρχουν εξελίξεις στην υπόθεση. Ειδικότερα, η εισαγγελέας ζητά την παραπομπή του σε δίκη για 4 βιασμούς. Η εισαγγελική λειτουργός αποτιμώντας τα στοιχεία της δικογραφίας και το σύνολο των καταγγελιών σε βάρος του, προτείνει την παραπομπή του Δημήτρη Λιγνάδη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας προκειμένου να δικαστεί για το κακούργημα του «βιασμού κατά συρροή σε βάρος ανηλίκων».

Παράλληλα εισηγείται να διατηρηθεί η προσωρινή κράτηση και να παραμείνει στις φυλακές Τριπόλεως ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης, καθώς κατά την κρίση της δεν έχουν εκλείψει οι λόγοι που ομόφωνα ανακρίτρια και εισαγγελέας αποφάσισαν την προφυλάκιση του μετά την απολογία του. Δημήτρης Λιγνάδης

Δημήτρης Λιγνάδης: Απορρίπτονται οι υπερασπιστικοί του ισχυρισμοί

Παράλληλα, η εισαγγελέας απορρίπτει τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς του κατηγορούμενου, ο οποίος αρνείται τις σοβαρότατες κατηγορίες σε βάρος του. Τις επόμενες μέρες το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο αναμένεται -δια βουλεύματος- να αποφανθεί για την παραπομπή ή μη του κατηγορούμενου στο εδώλιο.

Δημήτρης Λιγνάδης

Δημήτρης Λιγνάδης: Δεν μπορεί να προφυλακιστεί δεύτερη φορά

Στις 21 Σεπτεμβρίου απορρίφθηκε η έφεση που είχε υποβληθεί κατά του βουλεύματος που έκρινε ότι ο σκηνοθέτης δεν θα πρέπει να κριθεί προσωρινά κρατούμενος. Πιο συγκεκριμένα, με την άποψη της ανακρίτριας που χειρίστηκε τη μεγάλη δικογραφία του κατηγορούμενου, για τέσσερις βιασμούς, Δημήτρη Λιγνάδη, συντάχθηκε, εν τέλει, το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, απορρίπτοντας έφεση που είχε ασκηθεί κατά του βουλεύματος με το οποίο κρίθηκε ότι ο ήδη προφυλακισμένος σκηνοθέτης και ηθοποιός δεν θα πρέπει να κριθεί προσωρινά κρατούμενος και για τις δυο νέες καταγγελίες βιασμού για τις οποίες είχε απολογηθεί το καλοκαίρι.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο με σχετικό βούλευμα που εξέδωσε, υιοθέτησε την άποψη της ανακρίτριας που είχε λάβει απολογία από τον Δημήτρη Λιγνάδη. Σύμφωνα με την άποψη της ανακρίτριας, και πλέον και του δικαστικού συμβουλίου, δε χωρεί δεύτερη προφυλάκιση για τον κατηγορούμενο σκηνοθέτη για τις δυο νέες καταγγελίες βιασμού σε βάρος του.

Και αυτό γιατί διότι αυτές αποτελούν μέρος της ίδιας υπόθεσης για την οποία ο ηθοποιός είχε προφυλακιστεί τον περασμένο Φεβρουάριο και έκτοτε βρίσκεται προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές της Τρίπολης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments