Οικονομία

ΔΝΤ: Υπό πίεση η αγορά ομολόγων λόγω πληθωρισμού

ΔΝΤ: Υπό πίεση η αγορά ομολόγων λόγω πληθωρισμού
ΔΝΤ: Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναφέρει ότι η παγκόσμια οικονομία ανακάμπτει, όμως οι αγορές ομολόγων βρίσκονται υπό πίεση λόγω πληθωρισμού.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναφέρει ότι η παγκόσμια οικονομία ανακάμπτει, όμως οι αγορές ομολόγων βρίσκονται υπό πίεση λόγω πληθωρισμού.

Η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα τόνισε πως οι ανεπτυγμένες χώρες εντός του 2022 θα ανακτήσουν τις απώλειες που υπέστησαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Για την ελληνική οικονομία η πρόβλεψη είναι ότι θα αυξηθεί κατά 1.7% το 2022.

Τι συμβαίνει με το δεκαετές ομόλογο

Αναφορικά με την εγχώρια αγορά η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου κυμάνθηκε σήμερα στο επίπεδο του 0,85-0,84%, η απόδοση του 5ετούς ομολόγου αυξήθηκε περαιτέρω στο 0,074% από 0,0435%, και του 15ετούς στο 0,96% από 0,92%.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές 86 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 46 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 0,84% έναντι -0,20% του αντίστοιχου γερμανικού με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,04%.

ΔΝΤ: Προβλέπει ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας – Τι αναφέρουν για το 2022

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο με εκτίμηση που είχε κάνει το Ιούνιο θεωρεί πως η ελληνική οικονομία έδειξε ανθεκτικότητα και ιδιαίτερα αντανακλαστικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Στα συμπεράσματα αναφέρει πως η ελληνική οικονομία θα έχει ανάπτυξη 3,3% φέτος και 5,4% το 2022.

Σύμφωνα με το Ταμείο η ελληνική οικονομία συρρικνώθηκε 8,2% το 2020, λιγότερο από το αναμενόμενο δεδομένου του υψηλού βαθμού εξάρτησής της από τον τουρισμό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments