Πολιτική

Μητσοτάκης: Συνάντηση με τον πρόεδρο της Βόρειας Μακεδονίας

Μητσοτάκης: Συνάντηση με τον πρόεδρο της Βόρειας Μακεδονίας
Μητσοτάκης: Την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στην Ελλάδα πραγματοποιεί σήμερα και αύριο Τετάρτη ο πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας, Στέβο Πενταρόφσκι.

Με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, κο Στέβο Πενταρόφσκι, θα συναντηθεί σήμερα, στο Μέγαρο Μαξίμου, στις 12:00, ο πρωθυπουργός κος Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας, κος Στέβο Πενταρόφσκι, πραγματοποιεί σήμερα και αύριο Τετάρτη την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στην Ελλάδα, μετά από πρόσκληση της προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός κος Μητσοτάκης θα αναχωρήσει για τη Σλοβενία, όπου θα λάβει μέρος στη σύνοδο Ευρωπαϊκής Ένωσης – Δυτικών Βαλκανίων.

Μητσοτάκης

Στις 19:30 ώρα Ελλάδας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει στο ανεπίσημο δείπνο εργασίας των μελών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στο οποίο έχει προσκληθεί από τον πρόεδρο του Συμβουλίου, Charles Michel.

Ποιος είναι ο πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας

Ο Στέβο Πενταρόφσκι εξελέγη Πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας το 2019, ως υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης. Είναι ο πρώτος πρόεδρος της χώρας μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών (2018) και την αλλαγή της πρώην συνταγματικής ονομασίας.

Η πολιτική του καριέρα ξεκίνησε ως Βοηθός Υπουργός για τις Δημόσιες Σχέσεις στο υπουργείο Εσωτερικών και ως επικεφαλής του Αναλυτικού και Ερευνητικού τμήματος του υπουργείου, για τη περίοδο 1998-2001. Μητσοτάκης

Υπήρξε Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας και Εξωτερικής Πολιτικής του Προέδρου Μπόρις Τραϊκόφσκι από το 2001 μέχρι τον θάνατο του Τραϊκόφσκι το 2004. Αφού ήταν επικεφαλής της Κρατικής Εκλογικής Επιτροπής, κατά την περίοδο 2004-2005, έγινε πάλι Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας και Εξωτερικής Πολιτικής για τον επόμενο πρόεδρο, τον Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, από το 2005 έως το 2009 Είναι πτυχιούχος νομικής του Πανεπιστημίου των Αγίων Κυρίλλου και Μεθόδιου Σκοπίων, με μεταπτυχιακό και Διδακτορικό πτυχίο πολιτικών επιστημών στο ίδιο πανεπιστήμιο.

Από το 2008 είναι Επίκουρος Καθηγητής Διεθνούς Ασφάλειας, Εξωτερικής Πολιτικής και της Παγκοσμιοποίησης στο Πανεπιστήμιο του Αμερικανικού Κολλεγίου στα Σκόπια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments