Ελλάδα

Ζαούτης: Προτεραιότητα η διαχείριση και υποστήριξη της δημόσιας υγείας

Ζαούτης: Προτεραιότητα η διαχείριση και υποστήριξη της δημόσιας υγείας
Ζαούτης: Κατά την διάρκεια της ενημέρωσης από τον υπουργό, ο νέος πρόεδρος του ΕΟΔΥ μίλησε για τις προτεραιότητες του Οργανισμού.

Μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, τον λόγο στην συνέχεια έλαβε ο νέος πρόεδρος του ΕΟΔΥ, κ. Ζαούτης.  Στις προτεραιότητες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) αναφέρθηκε, στην πρώτη δημόσια εμφάνισή του ως προέδρου του Οργανισμού, ο Θεοκλής Ζαούτης, κατά την ενημέρωση για την πανδημία.

«Προτεραιότητα του ΕΟΔΥ, τον επόμενο καιρό, θα είναι η διαχείριση και υποστήριξη της δημόσιας υγείας στην περίοδο της πανδημίας», ανέφερε προσθέτοντας πως, μέσα σε αυτό το πλαίσιο, «θα εστιάσουμε στην ενίσχυση της κουλτούρας εμβολιασμού, καθώς είναι το βασικό όπλο που έχουμε αυτή τη στιγμή απέναντι στον κορονοϊό».

“Αυτοί θα είναι οι βασικοί πυλώνες της πολιτικής του ΕΟΔΥ”

Πέρα από την Covid, τόνισε ο κ. Ζαούτης, «θα εστιάσουμε στον περιορισμό των νοσοκομειακών λοιμώξεων και της μικροβιακής αντοχής». Ανέφερε, επίσης, ότι «η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του ΕΟΔΥ, η έμφαση στην πρόληψη, η συνεργασία και ο διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, είναι βασικός και θα είναι βασικός πυλώνας της πολιτικής του ΕΟΔΥ. Έχουμε τη γνώση, την εμπειρία, τη θέληση να φέρουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα προς όφελος όλων», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε ο κ. Ζαούτης, ο ΕΟΔΥ, αλλά και γενικά η δημόσια υγεία βρίσκονται σε ένα κρίσιμο, κομβικό σημείο, εξαιτίας των επιπτώσεων της πανδημίας, που εκτείνονται σε παγκόσμια κλίμακα. «Γνωρίζω τις προκλήσεις που υπάρχουν μπροστά μας, αλλά είμαι αισιόδοξος ότι με στόχευση, συνέπεια και συνεργασία θα ανταποκριθούμε σε αυτές», προσέθεσε.

Αναφέρθηκε στη δουλειά που έγινε στον ΕΟΔΥ τα προηγούμενα δύο χρόνια, τονίζοντας πως «μέσα σε συνθήκες πρωτόγνωρες και δύσκολες, άλλαξε θετικά η προσέγγιση απέναντι στη δημόσια υγεία. «Δουλειά μας είναι τώρα να συνεχίσουμε αυτή τη σύγχρονη κατεύθυνση, απαντώντας πιο άμεσα και αποτελεσματικά στις προκλήσεις, που όπως αποδεικνύουν στην πράξη, δεν είναι πάντα προβλέψιμες», κατέληξε ο νέος πρόεδρος του ΕΟΔΥ.

Θεοκλής Ζαούτης: Το who is who του νέου προέδρου του ΕΟΔΥ

Ο Θεοκλής Ζαούτης, MD, MSCE, PhDείναι Καθηγητής Παιδιατρικής στο Εθνικό και Καποδιστριακό ΠανεπιστήμιοΑθηνών και Οµότιµος Καθηγητής Επιδηµιολογίας στην Ιατρική Σχολή Perelman του Πανεπιστηµίου της Pennsylvania και στο Children’s Hospital of Philadelphia (CHOP), όπου διετέλεσε επικεφαλής του Τμήματος Λοιμώξεων από το 2014 έως το 2018.

Έλαβε το μεγαλύτερο µέρος της ιατρικής του εκπαίδευσης στις Ηνωµένες Πολιτείες, µε εξαίρεση το διδακτορικό του, το οποίο ολοκλήρωσε στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το 2015 ήταν ένας από τους δύο φιναλίστ για τη θέση του Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC). Είναι Σύμβουλος του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» για την Πρωτοβουλία «Υποστήριξη του Τομέα Υγείας της Ελλάδας», που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2018,

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments