Οικονομία

Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν θα αφήσουμε οι αυξήσεις στην ενέργεια να επηρεάσουν τους λογαριασμούς του καταναλωτή

Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν θα αφήσουμε οι αυξήσεις στην ενέργεια να επηρεάσουν τους λογαριασμούς του καταναλωτή
Άδωνις Γεωργιάδης: Για τις αυξήσεις στην ενέργεια αναφέρθηκε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας πως η κυβέρνηση δεν θα αφήσει οι αυξήσεις στην ενέργεια να επηρεάσουν στον λογαριασμό του καταναλωτή.

Για τις αυξήσεις στην ενέργεια αναφέρθηκε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας πως η κυβέρνηση δεν θα αφήσει οι αυξήσεις στην ενέργεια να επηρεάσουν στον λογαριασμό του καταναλωτή.

“Δεν θα αφήσουμε την αύξηση στην ενέργεια, συγκεκριμένα, να επηρεάσει τους λογαριασμούς του καταναλωτή σε ρεύμα και φυσικό αέριο, η κυβέρνηση με μέτρα θα απορροφήσει τις αυξήσεις για το μέσο νοικοκυριό. Όσον αφορά στο ρεύμα και το φυσικό αέριο αυτό θα είναι για όλους, για το πετρέλαιο θέρμανσης αυτό θα αφορά τους δικαιούχους”, είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης στην ΕΡΤ. Γεωργιάδης για αντιεμβολιαστές

Τι δήλωσε αναφορικά με την ενεργειακή κρίση

Για την παγκόσμια ενεργειακή κρίση και τον αντίκτυπο στη χώρα συνέστησε να μην υπάρχει πανικός “Η ενέργεια είναι ειδική κατηγορία, δεν σημαίνει ότι επειδή έχουμε αύξηση σε ένα κομμάτι της εφοδιαστικής αλυσίδας πρέπει την άλλη μέρα τα καταστήματα να αυξήσουν τις τιμές” είπε.

“Η Ελλάδα σύμφωνα με τη Eurostat είχε τον 3ο χαμηλότερο πληθωρισμό στην ΕΕ, άρα πρέπει να ξεκινάμε λέγοντας ‘τι καλά που πάμε, αλλά προσέξτε γιατί παγκόσμια γίνεται χαμός’ και όχι ‘αμάν γίνεται χαμός, καταστρεφόμαστε’, το παρακολουθούμε το φαινόμενο”, δήλωσε.

Για τους εμβολιασμούς

“Πλέον υπάρχουν χώρες που έχουν εμβολιαστεί πλήρως. Εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι, ξέρουμε πια τι συμβαίνει. Ασφαλώς οι εμβολιασμένοι πρέπει πια να προχωρήσουμε τη ζωή μας. Δεν μπορεί να γίνει πια λογική συζήτηση, πλέον ο καθένας παίρνει τα ρίσκα του” σημείωσε.

“Ο εμβολιασμός για να γίνει υποχρεωτικός πρέπει να υπάρχουν τα ανάλογα επιδημιολογικά δεδομένα. Αυτή τη στιγμή η επιδημία είναι σχετικά χαμηλά, οπότε είναι ζήτημα εθελούσιας επιλογής” ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments