Οικονομία

Άδωνις Γεωργιάδης: Ενδέχεται να παραταθούν τα μέτρα για την ενέργεια

Άδωνις Γεωργιάδης: Ενδέχεται να παραταθούν τα μέτρα για την ενέργεια
Άδωνις Γεωργιάδης: Για τις αυξήσεις στην ενέργεια, το αν θα συνεχιστούν τα μέτρα ανακούφισης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις και άλλα ζητήματα αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Για τις αυξήσεις στην ενέργεια, το αν θα συνεχιστούν τα μέτρα ανακούφισης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις και άλλα ζητήματα αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ τόνισε τα εξής: «Η πραγματική επίπτωση των μεγάλων αυξήσεων στην ενέργεια δε θα έρθει ακόμα. Αν το φαινόμενο συνεχιστεί, θα συνεχιστούν τα μέτρα και μετά το τέλος του χρόνου» . Συνέχισε λέγοντας πως «Δε θα αφήσουμε τον κόσμο που είναι αδύναμος, να παγώσει η κυβέρνηση είναι από πάνω» διαβεβαίωσε.

Για φαινόμενα αισχροκέρδειας

«Μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν γενικευμένα φαινόμενα αισχροκέρδειας» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, και ανέφερε ότι γίνονται συστηματικοί έλεγχοι.

Φωτιά στην Αττική

Τι δείχνουν τα στοιχεία της Eurostat

Ο υπουργός επικαλέστηκε τα στοιχεία της Eurostat σύμφωνα με τα οποία η Ελλάδα έχει την 3η καλύτερη επίδοση στην Ευρωζώνη με 2,1%. «Η Ισπανία είναι 4,1% και εμείς 2,1% και ο Τσίπρας μας έλεγε να ακολουθήσουμε το ισπανικό παράδειγμα. Η Ελλάδα είναι σταθερά στις χώρες με το χαμηλότερο πληθωρισμό στην Εύρη είμαστε η 3η με διαφορά 0,1 από τη δεύτερη».

Γεωργιάδης: Οι έλεγχοι στην αγορά είναι συνεχείς

Μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων της Eurostat για τον πληθωρισμό ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε πως η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις χώρες με τον χαμηλότερο πληθωρισμό στην Ευρωζώνη.

Με ανάρτησή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωησης ο κ. Γεωργιάδης τόνισε χαρακτηριστικά πως «Παρά το γεγονός ότι οι πληθωριστικές πιέσεις στην ευρωπαϊκή και την παγκόσμια οικονομία συνεχίζονται με μεγάλη ένταση, η Ελλάδα και για το μήνα Σεπτέμβριο κατάφερε, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, να συγκαταλέγεται στις χώρες με τον χαμηλότερο πληθωρισμό στην ευρωζώνη (3η χαμηλότερη).

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments