Πολιτική

Δένδιας για διαγραφή Μπογδάνου: Εκπροσωπώ τον Μητσοτάκη – ενεργώ σε συνεργασία με τον πρωθυπουργό

Δένδιας για διαγραφή Μπογδάνου: Εκπροσωπώ τον Μητσοτάκη – ενεργώ σε συνεργασία με τον πρωθυπουργό
Δένδιας για διαγραφή Μπογδάνου: «Η ισχυρή προσήλωσή μου στην επιτυχία των κυβερνητικών στόχων είναι δεδομένη», τονίζει ο υπουργός Εξωτερικών.

Την απάντηση του στα σχόλια των στελεχών της αντιπολίτευσης περί ενδεχόμενης διαφοροποίησης του από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή την διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από την ΚΟ της ΝΔ, έδωσε με ανάρτησή του σήμερα στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών κος Νίκος Δένδιας.

Δένδιας για διαγραφή Μπογδάνου: Οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών

«Καθιστώ σαφές, άπαξ και διά παντός: Ως υπουργό Εξωτερικών με επέλεξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Την κυβέρνησή του εκπροσωπώ και στο εξωτερικό και στο εσωτερικό. Οι ενέργειές μου είναι το προϊόν της στενής και ειλικρινούς συνεργασίας μου μαζί του», είναι η κατηγορηματική δήλωση του Νίκου Δένδια με την οποία ο υπουργός Εξωτερικών βάζει τέλος σε σχόλια των τελευταίων ωρών, σχετικά με την υποτιθέμενη πολιτική στόχευση του και τους σκοπούς της άμεσης πολιτικής καταδίκης των δηλώσεων του βουλευτή Κωνσταντίνου Μπογδάνου από την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής.

«Η ισχυρή προσήλωσή μου στην επιτυχία των κυβερνητικών στόχων είναι δεδομένη» επισημαίνει ο υπουργός Εξωτερικών. Στις αναρτήσεις του στο Twitter, ο Νίκος Δένδιας αποδίδει τη φημολογία για τα δήθεν κίνητρα της απόφασής του να καταγγείλει πολιτικά τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο στην ανάγκη του ΣΥΡΙΖΑ να δημιουργήσει εικόνα εσωστρέφειας για την κυβέρνηση.

Δένδιας για διαγραφή Μπογδάνου: «Κατανοώ την ανάγκη (κατ’ εξοχήν) του ΣΥΡΙΖΑ, λόγω απόλυτης ένδειας πολιτικής πρότασης, να προσπαθεί να οικοδομήσει μία εικόνα διαφοροποίησης μου από τον πρωθυπουργό, σε μία σειρά θεμάτων δηλώνει ο υπουργός Εξωτερικών.

Ως κίνηση με υψηλό συμβολισμό αποτιμάται η απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να βγάλει «κόκκινη κάρτα» στον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, θέτοντάς τον εκτός της γαλάζιας κοινοβουλευτικής ομάδας μετά το εμφυλιοπολεμικού τύπου διχαστικό παραλήρημα στο οποίο επιδόθηκε από το βήμα της Βουλής.

Ο κος Μπογδάνος απάντησε σήμερα μέσω Twitter δείχνοντας ότι επιμένει στις απόψεις του. «Λυπάμαι για τη διαγραφή μου από την Κ.Ο. της ΝΔ. Δυστυχώς, στην πολιτική οι ξεκάθαρες ιδεολογικές τοποθετήσεις έχουν κόστος και ορισμένες αλήθειες δεν λέγονται χωρίς επιπτώσεις», έγραψε ποστάροντας μάλιστα το βίντεο από την ομιλία με τις απόψεις του περί κομουνιστών.

Παρότι είχε προειδοποιηθεί δημοσίως, ο βουλευτής της Α΄ Αθηνών συνέχισε και κορύφωσε τον ιδεολογικό κλεφτοπόλεμο που είχε ανοίξει εδώ και καιρό με την ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος εμφανιζόμενος ως εκφραστής ακραίων απόψεων που συγκινούν μεν ένα μικρό ακροατήριο στο δεξιό φάσμα του πολιτικού άξονα αλλά την ίδια ώρα δημιουργούν αμηχανία και δυσανεξία στη μεγάλη πλειονότητα των πολιτών που στήριξαν και στηρίζουν τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Είχαμε προειδοποιήσει ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές στο μέλλον», υπογράμμιζαν κυβερνητικές πηγές αμέσως μετά την απόφαση που έλαβε από την Σλοβενία, όπου βρισκόταν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης να θέσει εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ τον κο Μπογδάνο. «Για τον πρωθυπουργό τα ζητήματα αρχής είναι αδιαπραγμάτευτα», πρόσθεταν οι ίδιες πηγές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments