Πολιτική

Μπακογιάννης: Στο Δημοτικό ανακάλυψα πως ήμουν βαριά δυσλεκτικός

Μπακογιάννης: Στο Δημοτικό ανακάλυψα πως ήμουν βαριά δυσλεκτικός
Μπακογιάννης: Με μια προσωπική ιστορία από τα παιδικά του χρόνια μνημόνευσε ο δήμαρχος Αθηναίων για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τη Δυσλεξία.

Ο Κώστας Μπακογιάννης ανάρτησε μια εικόνα της φωταγωγημένης Ομόνοιας σε μια συμβολική κίνηση για τον εορτασμό της και περιέγραψε ότι ανακάλυψε πως είναι δυσλεκτικός όταν ήταν ακόμη μαθητής του Δημοτικού.

Στην ανάρτησή του, ο Κώστας Μπακογιάννης παροτρύνει τους γονείς, με βάση τη δική του εμπειρία, να μην «τρομάζουν» όταν ακούν πως το παιδί τους είναι δυσλεκτικό.

«Η Δυσλεξία δεν είναι αρρώστια, είναι συνθήκη. Απελευθερώστε τα παιδιά σας από το βάρος αυτό, κάνοντας απλώς την κατάλληλη διάγνωση», σημειώνει.

Επιπλέον, παροτρύνει τους μικρούς μαθητές που αντιμετωπίζουν αυτή τη συνθήκη να αναζητήσουν στο google όλες εκείνες τις προσωπικότητες της παγκόσμιας Ιστορίας που υπήρξαν δυσλεκτικοί.

Η ανάρτηση του Κώστα Μπακογιάννη

«Και μια προσωπική ιστορία, σήμερα που είναι η Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τη Δυσλεξία. Φωτίσαμε και το συντριβάνι της Ομόνοιας.

Στο Δημοτικό ήμουν, κατά βάση, ένας κακός μαθητής. Στην απελπισία της, η μάνα μου, για να ανακαλύψει γιατί δυσκολευόμουν τόσο, μου έκανε τότε διάφορες εξετάσεις, που απέδειξαν ότι ήμουν βαριά δυσλεκτικός.

Έκτοτε, και με την κατάλληλη αντιμετώπιση, τελείωσα το σχολείο με καλούς βαθμούς, σπούδασα σε πανεπιστήμια υψηλών απαιτήσεων και κατάφερα να έχω Διδακτορικό.

Σε όλους εσάς που ακούτε ότι το παιδί σας είναι δυσλεκτικό και τρομάζετε, ένα έχω να πω με όλη μου τη δύναμη: τίποτα δεν σταματάει τα παιδιά σας από το σπουδαίο μέλλον που έχουν μπροστά τους και αξίζουν. Αρκεί να γίνει η προσπάθεια. Πρώτα της οικογένειας και μετά του παιδιού.

Η Δυσλεξία δεν είναι αρρώστια, είναι συνθήκη. Απελευθερώστε τα παιδιά σας από το βάρος αυτό, κάνοντας απλώς την κατάλληλη διάγνωση.

Και σε όλους τους μικρούς δυσλεκτικούς εκεί έξω, προτείνω μια σύγχρονη εκδοχή αυτού που μου έκανε η μάνα μου: κάντε google με τους σπουδαίους δυσλεκτικούς αυτού του κόσμου.

Θα εκπλαγείτε!»

Η δυσλεξία είναι μια διαταραχή, αναγνωρισμένη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Εμφανίζεται σε ποσοστό 10% με 15% στον παγκόσμιο πληθυσμό. Βελτιώνεται σημαντικά όταν γίνεται η διάγνωσή της έγκαιρα και σωστά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments