Οικονομία

Κώστας Σκρέκας: Οι ενισχύσεις στους λογαριασμούς στο ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο θα είναι άμεσες

Κώστας Σκρέκας: Οι ενισχύσεις στους λογαριασμούς στο ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο θα είναι άμεσες
Κώστας Σκρέκας: Για τα μέτρα ενίσχυσης που ανακοινώθηκαν και εξειδικεύθηκαν από τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη για τις ανατιμήσεις στην ενέργεια αναφέρθηκε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Κώστας Σκρέκας.

Για τα μέτρα ενίσχυσης που ανακοινώθηκαν και εξειδικεύθηκαν από τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη για τις ανατιμήσεις στην ενέργεια αναφέρθηκε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Κώστας Σκρέκας.

Ο αρμόδιος υπουργός μιλώντας στο ΣΚΑΙ τόνισε πως οι ενισχύσεις στους λογαριασμούς τόσο σε φυσικό αέριο όσο και σε ηλεκτρικό ρεύμα θα είναι άμεσες.

Για το φυσικό αέριο

Η τιμή στο φυσικό αέριο έχει εξαπλασιαστεί από την αρχή του έτους και το ηλεκτρικό ρεύμα έχει τετραπλασιαστεί. «Κάθε φορά που θα αντιμετωπίζουμε τέτοιες συνθήκες και θα απειλούνται τα ελληνικά νοικοκυριά και οι Έλληνες καταναλωτές από τέτοιες εκρηκτικές αυξήσεις στις τιμές ενέργειας θα ερχόμαστε και θα τους στηρίζουμε, ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν», τόνισε ο κ. Σκρέκας.

Το επίδομα θέρμανσης υπερδιπλασιάζεται και φτάνει τα 170 εκατ. ευρώ.  Θα υπάρξει και επιπλέον έκπτωση 15% από τη ΔΕΠΑ στο φυσικό αέριο.

ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΡΕΚΑΣ

Τι ισχύει για το ρεύμα

Για όλα τα νοικοκυριά ανεξαρτήτως εισοδήματος θα υπάρξει ενίσχυση 60 ευρώ/μεγαβατώρα, δηλαδή 18 ευρώ το μήνα για ένα νοικοκυριό που καταναλώνει 300 μεγαβατώρες το μήνα. Επομένως, 70 ευρώ το τετράμηνο. Για ένα νοικοκυριό με κοινωνικό τιμολόγιο η ενίσχυση προσδιορίζεται στα 24 ευρώ το μήνα. Επομένως, η τετραμηνιαία ενίσχυση θα φτάνει τα 100 ευρώ. Στη ΔΕΗ οι αυξήσεις δεν θα είναι πάνω από 2-3 ευρώ το μήνα, ενώ οι ιδιώτες πάροχοι έχουν αρχίσει και διαφημίζουν εμπορικά πακέτα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments