Οικονομία

Κώστας Σκρέκας: Να δοθεί άμεσα ευρωπαϊκή λύση στην αύξηση των τιμών στην ενέργεια

Κώστας Σκρέκας: Να δοθεί άμεσα ευρωπαϊκή λύση στην αύξηση των τιμών στην ενέργεια
Κώστας Σκρέκας: Από το συμβούλιο των υπουργών Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Κώστας Σκρέκας αναφέρθηκε στο γεγονός ότι πρέπει να δοθεί άμεσα ευρωπαϊκή λύση στην αύξηση των τιμών στην ενέργεια.

Από το συμβούλιο των υπουργών Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Κώστας Σκρέκας αναφέρθηκε στο γεγονός ότι πρέπει να δοθεί άμεσα ευρωπαϊκή λύση στην αύξηση των τιμών στην ενέργεια.

“Οι τιμές στην ενέργεια έχουν εκτιναχθεί στα ύψη και πρέπει να κάνουμε κάτι όλοι μαζί τώρα, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, προκειμένου να προστατέψουμε τους πιο ευάλωτους, αλλά και την ευρωπαϊκή στρατηγική για την ενέργεια”, δήλωσε ο κ. Σκρέκας.

“Η στρατηγική για την πράσινη μετάβαση θα οδηγήσει στη μείωση των τιμών και στους χαμηλότερους ρύπους, προκειμένου να προστατέψουμε το περιβάλλον και τον πλανήτη μας για τις μελλοντικές γενιές”, σημείωσε ο Έλληνας υπουργός.

Σκρέκας: Δεν θα αφήσουμε απροστάτευτους του Έλληνες καταναλωτές

Για την τριπλή επιδότηση στο ρεύμα, το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο θέρμανσης που θα τεθούν σε εφαρμογή για να περιοριστούν οι επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης αναφέρθηκε ο υπουργός Ενέργειας και περιβάλλοντος κ. Κώστας Σκρέκας.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην ενεργειακή κρίση που έχει αυξήσει τις τιμές φυσικού αερίου με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα ντόμινο εξελίξεων και στις τιμές του πετρελαίου. “Οι τιμές πώλησης δεν είναι τιμές που προσδιορίζονται από την κάθε κυβέρνηση. Είναι προϊόντα, των οποίων οι τιμές πώλησης προσδιορίζονται στα διεθνή χρηματιστήρια.

Γι αυτό και με άμεσα αντανακλαστικά η ελληνική κυβέρνηση ήταν η πρώτη που πήρε μέτρα ώστε να στηριχθούν οι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος, προκειμένου για μια μέση οικογένεια, που δεν ξεπερνά τις 600 κιλοβατόρες τον μήνα, η αύξηση να μην ξεπερνά τα 2 με 3 ευρώ” τόνισε ο υπουργός σημειώνοντας: “δεν θα αφήσουμε τους Έλληνες καταναλωτές και τα νοικοκυριά απροστάτευτα”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments