Αθλητισμός

Γιούρι Ζντοβτς: Ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Ζαλγκίρις

Γιούρι Ζντοβτς: Ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Ζαλγκίρις
Γιούρι Ζντοβτς: Η Ζαλγκίρις ανακοίνωσε την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας από τον έμπειρο Σλοβένο τεχνικό.

Η Ζαλγκίρις ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την ανάθεση της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας από τον Γιούρι Ζντοβτς. Στο πρόσωπο του Σλοβένου βρήκε τον αντικαταστάτη του Αυστριακού τεχνικού, Μάρτιν Σίλερ ο οποίος αποτελεί παρελθόν από τον λιθουανικό σύλλογο μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αγωνιστικής της EuroLeague.

Πιο συγκεκριμένα, με επίσημη ανακοίνωση, η ομάδα από τη Λιθουανία γνωστοποίησε την πρόσληψη του έμπειρου Σλοβένου τεχνικού, ο οποίος έκανε και τις πρώτες του δηλώσεις στον επίσημο λογαριασμό της ομάδας. Στο παρελθόν, ο Ζντοβτς είχε καθίσει στον πάγκο του Ηρακλή, στα μέσα της δεκαετίας των 00s, και πιο πρόσφατα της ΑΕΚ, από το 2015 μέχρι το 2017.

Τι ανέφερε ο νέος προπονητής

«Δεν είχα να σκεφτώ κάτι άλλο. Με ήθελε η Ζαλγκίρις και είμαι στην Euroleague. Είχα 2-3 προτάσεις από ομάδες της Euroleague, αλλά έπρεπε να τις αρνηθώ γιατί τότε είχα ομάδα. Δεν είναι εύκολο. Στο τέλος της ημέρας, το να δουλεύεις στη Ζαλγκίρις είμαι μια μεγάλη ευκαιρία», ανέφερε ο Ζντοβτς.

Λίγα λόγια για τον νέο προπονητή της Ζαλγκίρις

Ο Jurij “Jure” Zdovc  είναι Σλοβένος πρώην επαγγελματίας μπασκετμπολίστας και προπονητής για την Žalgiris Kaunas της Λιθουανικής Λέσχης Καλαθοσφαίρισης (LKL) και της EuroLeague. Ως παίκτης, έπαιζε στην θέση του πόιντ γκαρντ ύψους 1,98 μ. (6,6 “), ο οποίος ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα με τον Γιουγκοσλαβικό σύλλογο της Δεύτερης Κατηγορίας Smelt Olimpija.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ήταν δύο φορές μέλος της Ευρωπαϊκής Επιλογής της FIBA, τα έτη 1990 και 1991, και μία επιλογή FIBA EuroStar, το 1996. Εκπροσώπησε επίσης την εθνική ομάδα της Γιουγκοσλαβίας. Εισήχθη στο Hall of Fame των Σλοβένων Αθλητών το 2015.

Ως προπονητής μπάσκετ, ο Zdovc έλαβε το βραβείο EuroCup Coach of the Year το 2012, ενώ ήταν ο προπονητής του ρωσικού συλλόγου Spartak Saint Petersburg. Ο Zdovc εργάστηκε για πρώτη φορά ως προπονητής μπάσκετ τη σεζόν 1997–98. Αυτό ήταν ακόμα κατά τη διάρκεια της ενεργού καριέρας του, αλλά σε μια περίοδο κατά την οποία δεν έπαιζε, λόγω μακροχρόνιου τραυματισμού που υπέστη ενώ έπαιζε με την τουρκική ομάδα Tofaş της Super League.

Αφού αποσύρθηκε από το επαγγελματικό μπάσκετ συλλόγων το 2003, ο Ζντοβτς ξεκίνησε την καριέρα του ως προπονητής μπάσκετ ως επικεφαλής του τεχνικού team της κροατικής Πρέμιερ Λιγκ της Σπλιτ Κροατίας. Παρέμεινε ο προπονητής της Σπλιτ Κροατίας μέχρι το 2004 και οδήγησε την ομάδα στην πρώτη θέση στο Κύπελλο Κροατίας. Τη σεζόν 2006–07, ήταν ο αθλητικός διευθυντής της Union Olimpija.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments