Ελλάδα

Πίτσα: Το βίντεο – κόλπο με τις 2,6 εκατομμύρια προβολές για να την ζεστάνετε και να είναι σαν φρέσκια

Πίτσα: Το βίντεο – κόλπο με τις 2,6 εκατομμύρια προβολές για να την ζεστάνετε και να είναι σαν φρέσκια
Πίτσα: Σε ένα δημοφιλές βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, μας αποκαλύπτεται το πως μπορούμε να ζεστάνουμε μία λαχταριστή πίτσα διατηρώντας την φρέσκια.

Η πίτσα αποτελεί για πάρα πολλούς από εμάς ένα από τα αγαπημένα μας πιάτα. Πέρα από το ότι η θέα ενός δίσκου γεμάτου με λαχταριστά κομμάτια πίτσας φαντάζει πάντα ως μία εξαιρετική επιλογή για το δείπνο σας, ένα ενδιαφέρον στοιχείο του συγκεκριμένου φαγητού είναι και το εξής: Μπορείτε να την απολαύσετε με την ίδια άνεση τόσο όταν είναι φρέσκια, αλλά και την επόμενη μέρα…

Επειδή όμως όλες οι τροφές είναι πιο γευστικές όταν μόλις έχουν μαγειρευτεί, ένας λογαριασμός στο TikTok αποκάλυψε ένα κόλπο που κάνει την πίτσα να μοιάζει λες και μόλις έχει βγει από τον φούρνο.

Πίτσα

Φυσικά, αυτό δεν είναι το να την τοποθετήσετε στον φούρνο μικροκυμάτων, καθώς με αυτό τον τρόπο το ζυμάρι βγαίνει κάπως μουλιασμένο και δεν «στέκεται».

Η Tara, όπως είναι το όνομα της @aldentediva το αποκάλυψε στους 1,2 εκατομμύρια followers της και είναι πολύ απλό.

Σε ένα καυτό τηγάνι βάζετε το κομμάτι της πίτσας, ρίχνετε λίγο νερό και το σκεπάζετε για λίγο…

Πίτσα

Το αποτέλεσμα, κρίνοντας από τα σχόλια που υπάρχουν στο video το οποίο 2,4 εκατομμύρια προβολές, είναι εξαιρετικό…

@aldentediva🍕 Dont knock it till you try it #pizza #cookinghack #leftovers #lunchtime♬ Bezos I – Bo Burnham

Λίγα λόγια για την πίτσα

Η πίτσα είναι φαγητό αποτελούμενο από ψημένη ζύμη, μείγμα λαχανικών ή και αλλαντικών. Υπάρχουν δύο βασικά είδη πίτσας, η ιταλική και η καναδέζικη. Η ιταλική πίτσα έχει λεπτή ζύμη και συνήθως περιορισμένο αριθμό υλικών ανά πίτσα (πιο συγκεκριμένα εξαρτάται από τη φαντασία του μάγειρα) και είναι ατομική. Η καναδέζικη έχει πιο χοντρή ζύμη και συνήθως έχει πληθώρα υλικών επάνω. Η καναδέζικη υπάρχει κατά κανόνα σε τρία μεγέθη: ατομική, οικογενειακή (ή μεσαία) και γίγας.

Η σύγχρονη εκδοχή της πίτσας έχει ιταλική προέλευση από τον 16ο αιώνα στη Νάπολη (Ναπολιτάνικη πίτσα ή Πίτσα Μαργαρίτα). Σήμερα, μαζί με τα μακαρόνια (ζυμαρικά/pasta), θεωρείται το κατεξοχήν χαρακτηριστικό ιταλικό φαγητό. Η κυβέρνηση της χώρας προστατεύει με νόμο την παραδοσιακή ιταλική πίτσα. Βέβαια, σύγχρονες μελέτες αναφέρουν πως η πίτσα μάλλον οφείλει το σχήμα της στους Πέρσες, οι οποίοι κατά τις εκστρατείες τους έψηναν ψωμί στις στρογγυλές ασπίδες τους. Η σύλληψη όμως της ιδέας της πίτσας (στρογγυλή βάση από ζύμη ψωμιού και επάνω στρώση από τυρί, ελαιόλαδο, λαχανικά και μυρωδικά) πιθανώς έχει ρίζες στην Αρχαία Ελλάδα όπου το φαγητό αυτό ονομάζονταν πλακούντας και στα Βυζαντινά χρόνια πίττα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments