Οικονομία

Νόμπελ Οικονομίας: Αυτοί είναι οι φετινοί νικητές

Νόμπελ Οικονομίας: Αυτοί είναι οι φετινοί νικητές
Νόμπελ Οικονομίας: Απονεμήθηκε το Νόμπελ Οικονομίας 2021 στους David Card, Joshua D Angrist και Guido W. Imbens. Ο Καναδός David Card τιμήθηκε με το βραβείο «για την εμπειρική του συμβολή στην οικονομία της εργασίας». Ο Αμερικανός Joshua D. Angrist και ο Ολλανδοαμερικανός Guido W. Imbens έλαβαν το Νόμπελ Οικονομίας «για τη μεθοδολογική συμβολή τους στην ανάλυση της αιτιώδους σχέσης».

Απονεμήθηκε το Νόμπελ Οικονομίας 2021 στους David Card, Joshua D Angrist και Guido W. Imbens. Ο Καναδός David Card τιμήθηκε με το βραβείο «για την εμπειρική του συμβολή στην οικονομία της εργασίας». Ο Αμερικανός Joshua D. Angrist και ο Ολλανδοαμερικανός Guido W. Imbens έλαβαν το Νόμπελ Οικονομίας «για τη μεθοδολογική συμβολή τους στην ανάλυση της αιτιώδους σχέσης».

Νόμπελ Λογοτεχνίας: Απονεμήθηκε στον μυθιστοριογράφο Αμπντουλραζάκ Γκούρνα

Ο Τανζανός μυθιστοριογράφος Αμπντουλραζάκ Γκούρνα τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας 2021, ανακοίνωσε η Σουηδική Ακαδημία.

Ο Γκούρνα, που είναι ο συγγραφέας μεταξύ άλλων των μυθιστορημάτων “Paradise” και “Desertion”, γράφει στα αγγλικά και ζει στη Βρετανία, τιμήθηκε για «την ασυμβίβαστη και με ενσυναίσθηση γραφή του για τα αποτελέσματα της αποικιοκρατίας και τη μοίρα προσφύγων που βρέθηκαν μεταξύ διαφορετικών πολιτισμών και ηπείρων». Το βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 10 εκατομμυρίων σουηδικών κορωνών (985.000 ευρώ).

Το Νόμπελ Χημείας απονεμήθηκε στον Μπένζαμιν Λιστ του γερμανικού Ινστιτούτου «Μαξ Πλανκ» και τον Ντέιβιντ ΜακΜίλαν του Πρίνστον για την ανάπτυξη της ασύμμετρης οργανοκατάλυσης και το Νόμπελ Ιατρικής στους Τζούλιους και Παταπουτιάν για την ανακάλυψη των υποδοχέων θερμοκρασίας και αφής.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments