Αθλητισμός

Σουηδία – Ελλάδα 2-0: Δύο λάθη έφεραν την ήττα

Σουηδία – Ελλάδα 2-0: Δύο λάθη έφεραν την ήττα
Σουηδία - Ελλάδα 2-0: Αν και η Εθνική έχασε στην αναμέτρηση πραγματοποίησε μία καλή εμφάνιση κόντρα στην πάνοπλη αντίπαλο της.

Σουηδία και Ελλάδα αναμετρήθηκαν στο πλαίσιο των προκριματικών του Μουντιάλ 2022. Αν και η Ελλάδα ήθελε την νίκη προκειμένου να πάρει την δεύτερη θέση στον Όμιλο της ηττήθηκε από ένα από τα μεγαλύτερα φαβορί της διοργάνωσης.

Πιο συγκεκριμένα καθόλη τη διάρκεια του παιχνιδιού η Εθνική πίεζε ψηλά στο γήπεδο, για να μην αφήσει τους Σουηδούς να κρατήσουν την μπάλα και ψάχνει κενούς χώρους για να απειλήσει. Οι παίκτες του Φαν Σιπ επεδίωξαν πολλές φορές να αιφνιδιάσουν τη Σουηδία, η οποία είχε μπει νωθρά. 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ / ΣΟΥΗΔΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ

Φάσεις και γκολ

Το παιχνίδι ξεκίνησε με ευκαιρία από τα πλάγια για την Εθνική. Ο Μασούρας πάτησε στην περιοχή από τα αριστερά, έκανε το σουτ, η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτυών. Στο 4ο λεπτό η Ελλάδα βρήκε δίχτυα, όμως το γκολ δεν μέτρησε. Η Εθνική έκλεψε, τροφοδότησε τον Μασούρα που πλάσαρε ιδανικά, όμως ήταν εκτεθειμένος.

Στο 21′ Μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα. Η Εθνική έφυγε γρήγορα στην κόντρα, ο Μασούρας έτρεξε στην αντεπίθεση έπειτα από πάσα του Μπακασέτα στην πλάτη της σουηδικής άμυνας. Πάτησε περιοχή και από δύσκολη γωνία στα αριστερά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Στο 35′ η Ελλάδα απειλεί ξανά με τον Μασούρα, ο οποίος πήρε την μπάλα στην πλάτη της άμυνας της Σουηδίας από πάσα του Μπουχαλάκη. Από δύσκολη γωνία στα δεξιά έκανε το σουτ, μπλόκαρε εύκολα ο τερματοφύλακας της Σουηδίας.

Τι έγινε στο δεύτερο ημίχρονο

Η Ελλάδα έχει μπει προσεκτικά στο δεύτερο ημίχρονο, που έχει ξεκινήσει. Η Σουηδία θα θέλει να κάνει το παιχνίδι της και η Εθνική θα πρέπει να το προσέξει.

Στο 59′ ο διαιτητής έδειξε πέναλτι. Ο Μαυροπάνος γκρέμισε τον Ίζακ, ο οποίος πάτησε επικίνδυνα στην περιοχή, αντίκρισε και την κίτρινη κάρτα. Δεν πρόλαβε ποτέ την μπάλα και έπεσε δυνατά στον αντίπαλό του. Η Σουηδία μπήκε μπροστά στο σκορ. Ο Φόρσμπεργκ εκτέλεσε το πέναλτι και έστειλε την μπάλα από την αντίθετη πλευρά του Βλαχοδήμου.

Στο 69′ λόγω ασυνεννοησίας στην άμυνα της Ελλάδας έπειτα από βαθιά μπαλιά του Όλσεν. Ο Ίζακ εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια, βρέθηκε απέναντι απέναντι από τον Βλαχοδήμο, τον πέρασε πριν καν σκάσει η μπάλα και τελείωσε τη φάση μπροστά από τον Μαυροπάνο κάνοντας το 2-0. 

Οι συνθέσεις

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Τσιμίκας, Γιαννούλης, Ανδρούτσος, Μπουχαλάκης, Σιώπης, Μπακασέτας, Μασούρας, Παυλίδης.

Σουηδία: Όλσεν, Αουγκούστινσον, Ντάνιελσον, Λίντελεφ, Κραφθ, Κλάεζον, Όλσον, Έκνταλ, Φόρσμπεργκ, Κουάιζον, Ίζακ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments