Ελλάδα

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Ξεκίνησαν τα πρώτα μηνύματα από το 112

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Ξεκίνησαν τα πρώτα μηνύματα από το 112
Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Ξεκίνησαν τα πρώτα μηνύματα από το 112 στα νησιά του Ιονίου, και συγκεκριμένα στην Κέρκυρα και την Κεφαλονιά.

Ξεκίνησαν ήδη να πηγαίνουν στους κατοίκους των νησιών του Ιονίου τα πρώτα μηνύματα από το 112 για την Κακοκαιρία Μπάλλος. Σύμφωνα με το μήνυμα του 112, οι πολίτες θα πρέπει να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις σε περιοχές που μπορεί να πλημμυρίσουν.

Αξίζει σε αυτό το σημείο να σημειωθεί πως σε δηλώσεις του ο κος Στυλιανίδης έδωσε οδηγίες προς τους πολίτες προαναγγέλοντας ότι οι οδηγίες αυτές θα αποσταλούν και με το 112. «Φτάσαμε σε συγκεκριμένα συμπεράσματα για να αυξήσουμε την ετοιμότητα της χώρας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Στυλιανίδης και πρόσθεσε «θέλουμε να λειτουργήσουμε προληπτικά».

Το μήνυμα από το 112

Στυλιανίδης για κακοκαιρία «Μπάλλος»: Είμαστε σε ετοιμότητα

«Μέσα από την διεξοδική ανάλυση των δεδομένων φτάσαμε σε συγκεκριμένα συμπεράσματα για να αυξήσουμε την ετοιμότητα της χώρας» είπε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και πρόσθεσε: «Θέλουμε να λειτουργήσουμε προληπτικά, να μην περιμένουμε να εμφανιστεί πλημμυρικό φαινόμενο και απλώς να τρέξουμε».

Ακόμη αναφέρθηκε στις ενέργειες που λαμβάνει η κεντρική διοίκηση σε συνεργασίες με την τοπική αυτοδιοίκηση. Όπως είπε «ενεργούμε προληπτικά, οι αρχές της τοπικής αυτοδιοίκησης καλούνται να ειδοποιήσουν άμεσα τους πολίτες που διαμένουν σε περιοχές όπου έχουν εκδηλωθεί στο παρελθόν πλημμυρικά φαινόμενα να αποφύγουν υπόγεια, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της νύχτας». 

Στυλιανίδης για κακοκαιρία «Μπάλλος»

Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι τα εξής:

  • Ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες αρχικά θα επηρεάσουν το Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τη Στερεά και σταδιακά θα επεκταθούν στην υπόλοιπη χώρα.
  • Χαλαζοπτώσεις σε νησιωτικές και παράκτιες περιοχές.
  • Χιονοπτώσεις στα ορεινά κυρίως της Δυτικής Μακεδονίας και στην Πίνδο από το πρωί της Πέμπτης 14/10.
  • Θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη, οι οποίοι κατά τόπους θα φτάνουν τα 8 και την Παρασκευή 15/10 στο Ιόνιο τα 9 μποφόρ. Σημειώνεται ότι άνεμοι με πολύ ισχυρές ριπές ενδέχεται να συνοδεύουν και τις καταιγίδες που θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά και στις νησιωτικές περιοχές.
  • Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση η οποία θα γίνει αισθητή κυρίως στις ηπειρωτικές περιοχές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments